Comisia Nationala de Prognoza (CNP) a revizuit in crestere estimarea pentru inflatia de la sfarsitul acestui an, de la 4,5% - cat se anticipa in raportul preliminar de toamna - la 6%, nivel superior ultimei prognoze publicate de BNR. Prognoza pentru
Comisia Nationala de Prognoza (CNP) a revizuit in crestere estimarea pentru inflatia de la sfarsitul acestui an, de la 4,5% - cat se anticipa in raportul preliminar de toamna - la 6%, nivel superior ultimei prognoze publicate de BNR. Prognoza pentru 2007 depaseste cu 1% marja superioara a intervalului de 3-5% care incadreaza tinta de inflatie a Bancii Nationale a Romaniei (BNR) pentru acest an, de 4%. Pentru moneda nationala, CNP estimeaza un curs mediu de 3,31 lei/euro in acest an, 2007, in revizuire usoara fata de prognoza precedenta, in care anticipa un raport mediu de schimb de 3,30 lei/euro. Pentru 2008, comisia estimeaza un curs mediu de 3,30 lei/euro, fata de 3,18 lei/euro in prognoza anterioara.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.