In vreme ce negociem cu italienii ratele lunare de infractori rambursati, in tara e prapad. Tepele date  conductelor cu combustibil, atacurile la liniile CFR si furturile forestiere tin de preistoria perioadei de tranzit.
   In vreme ce negociem cu italienii ratele lunare de infractori rambursati, in tara e prapad. Tepele date  conductelor cu combustibil, atacurile la liniile CFR si furturile forestiere tin de preistoria perioadei de tranzit. Hotia e singurul domeniu unde timpul nu are deloc rabdare. Nu lasa pe maine ce se poate umfla azi cu convoiul. Nu manufacturier, ci industrial. Asa s-a ajuns si sus. Sus de tot. Meseriasii de azi, care au refuzat Italia sau Spania, au lovit la varf. La presedintie, la guvern, in insasi fiinta nationala, reprezentata prin serviciile secrete.   Traznetul s-a produs la Cotroceni si Guvern. Cablurile Serviciului de Telecomunicatii Speciale (institutie ticsita de intelesuri) , care asigura liniile de telefonie ale Presedintiei, Guvernului si Serviciilor Secrete, au fost saltate si carate cu camioanele. Lovitura senzationala. Ce nu-si vorbeau Base si Taria€¦ De aici incolo nu mai au nici mijloace. Li s-a furat cuprul. Le-a mai ramas comunicarea prin morse, stegulete (ca marinarii) sau fumuri (ca indienii). Daca maine-poimaine scaunele presedintelui si al premierului se vor clatina, vinovate nu vor fi alegerile, ci mafia talharilor,  care e cu ochii pe ele, ca sa le scoata la vanzare printr-o consignatie cu fite de magazin de arta.   Baietii fura cu sarg la Roma sau la Madrid dar si la Bucuresti, entuziasti ca in perioadele de glorie de dupa cataclisme, cand devalizeaza fara greturi casele daramate si deposedeaza mortii de obiectele inutile, de parca ar presta o salubrizare publica. Dar noi tot nu vrem in ruptul capului sa recunoastem ca in Romania, hotia este o meserie organizata, cu condica de prezenta si structurata pe departamente, o indeletnicire ce "produce" la concurenta cu economia nationala. Azi, in bransa, talentul e pe locul doi. Conteaza tehnologia de varf si perspectiva clara. Hotii de anvergura le au pe amandoua. Au filiale in marile orase ale tarii si cateva capitale europene, nu-si mai permit sa arda gazul traind din zbenguielile minorilor prin mijloacele de transport si manglit in comun.   Organele noastre competente (inclusiv legislativul) par sa trateze infractiunea ca in perioada ei boema, cand sutii dadeau cu jula din plictis, ca un prinos adus artei de resort, ignorand vinovat ca tunurile (nu le confundati cu smecheriile  coruptilor, aia e concurenta) prind viata deopotriva cu profesionisti si cu foarte grave complicitati. Altfel e greu de explicat de ce, cunoscandu-se detaliul ca un cablu furat lasa fara telefon cel putin 2.000 de abonati, hotia respectiva nu este considerata un atentat la siguranta nationala. Asa s-a ajuns fara indoiala si la jefuirea Serviciului de Telecomunicatii Speciale, atac ce pune pe butuci telefoanele primelor institutii ale tarii.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.