Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor din Romania a publicat, vineri, rezultatele unui control privind indeplinirea unor criterii de calitate de catre producatorii de vinuri. Verificarile au vizat 477 operatori economici. Pe lista co
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor din Romania a publicat, vineri, rezultatele unui control privind indeplinirea unor criterii de calitate de catre producatorii de vinuri. Verificarile au vizat 477 operatori economici. Pe lista companiilor depistate cu abateri de calitate figureaza doua companii din Republica Moldova - Combinatul de vinuri Cricova SA si Asconi SRL. Potrivit ANPC, vinul alb sec "Aligote" exportat de compania Cricova nu se incadreaza in continutul de extract sec impus. Combinatul de vinuri Cricova este o companie cu renume si traditie, care produce vinuri de calitate inalta, spune in replica directorul adjunct al Cricova SA, Antonina Sova. Potrivit ei, problema consta in faptul ca parametrii calitativi la produsele vinicole prevazuti in legislatia romaneasca difera de cei reglementati de legile Republica Moldova.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.