Cei trei membri ai echipajului din elicopterul Puma Socat prabusit miercuri, in judetul Arges, au fost inmormantati ieri la Iasi, Buzau si Bucuresti.     Pilotul aparatului de zbor, comandorul Nicolae Bucur, a fost condus pe ultimul drum
Cei trei membri ai echipajului din elicopterul Puma Socat prabusit miercuri, in judetul Arges, au fost inmormantati ieri la Iasi, Buzau si Bucuresti.     Pilotul aparatului de zbor, comandorul Nicolae Bucur, a fost condus pe ultimul drum de rude, prieteni si colegi, dar si de oficiali militari, la Cimitirul Militar Ghencea 3 din Capitala. "Dumnezeu a ingaduit trecerea prin portile cerului, pentru ca bravul nostru coleg aviator sa-si continue zborul nestingherit si dupa trecerea la cele vesnice, urmandu-si visul ce l-a calauzit o viata", a spus comandorul Ionel Cernat, loctiitorul comandantului Bazei 90 transport aerian Otopeni, citat de Rompres.     ONOR. Comandorul Bucur a fost inmormantat cu onoruri militare si cu salve de arma, iar dintr-un elicopter care a zburat deasupra cimitirului au fost aruncate garoafe rosii. Cu onoruri militare si salve de arma a fost inmormantat si locotenentul Ionel Craiu, de 27 de ani, pilot neclasificat, membru al echipajului. Ceremonia a avut loc la cimitirul "Sfintii Petru si Pavel" din Iasi. "Am condus pe ultimul drum unul dintre cei mai tineri colegi ai nostri, care promitea foarte mult. Dumnezeu sa-l odihneasca", a spus general de flotila Laurentiu Simionescu, comandantul Bazei 90 de Transport Aerian Otopeni. Maistrul militar Adrian Alexandru Ticea, de 35 de ani, a fost inmormantat la Cimitirul eroilor neamului din Buzau. Cortegiul funerar a strabatut Bulevardul Unirii cu destinatia Cimitirul "Eroilor neamului", unde aviatorul a fost inmormantat alaturi de cei trei piloti decedati in accidentul aviatic din ianuarie 2004 de la Posta Calnau. "Cerul plange alaturi de noi, dar acolo il asteapta alti eroi aviatori", a declarat pentru Rompres generalul de flotila Liviu Burhala, comandantul Scolii de Aplicatie pentru Fortele Aeriene de la Boboc.     O comisie de ancheta verifica in continuare cauzele tragediei aviatice de miercuri, dupa ce cutia neagra a elicopterului a fost recuperata joi dimineata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.