Dintre o scara rulanta si una obisnuita, ce preferati? Bineinteles ca majoritatea aleg cea mai comoda varianta. Insa, daca oamenilor li se aminteste ca urcatul pe scari este benefic pentru sanatate, situatia se schimba radical.    
Dintre o scara rulanta si una obisnuita, ce preferati? Bineinteles ca majoritatea aleg cea mai comoda varianta. Insa, daca oamenilor li se aminteste ca urcatul pe scari este benefic pentru sanatate, situatia se schimba radical.     O echipa de cercetatori englezi a facut un experiment inedit. Locul desfasurarii: un mall in care scara rulanta era langa cea obisnuita. Obiectivul: promovarea urcatului pe scara obisnuita. Pentru aceasta, ei au lipit afise pe contratrepte, astfel incat acestea sa fie vizibile de la distanta. Acest lucru le-a dat posibilitatea trecatorilor sa ia decizia de a urca pe scara inainte de a se apropia prea mult de aceasta.     SUCCES. Experimentul a avut un real succes in randul trecatorilor. "Afisarea unui simplu beneficiu al urcatului pe scari dubleaza numarul celor care abandoneaza scara rulanta si trec la actiune", a afirmat Oliver J. Webb, coordonatorul studiului, profesor la Universitatea Kingstone din Marea Britanie. Autorii studiului au estimat ca, inainte de lipirea afiselor pe contratrepte, doar 7% dintre oameni urcau pe jos. Dupa afisarea mesajului "Mentineti-va in forma urcand scarile pe jos", scara rulanta a fost aproape abandonata. "Acest lucru s-a intamplat pentru ca le-am amintit oamenilor beneficiile activitatii fizice. De aceea speram ca astfel de experimente sa fie puse in practica in mai multe centre comerciale, iar mesajele sa fie pastrate pe scari", si-a exprimat opinia Oliver J. Webb. El a vazut "defiland" 32.597 de persoane pe parcursul celor sase saptamani cat a durat experimentul in centrul comercial.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.