Politistii bucuresteni au descoperit soferi impostori care practica preturi de 7,99 lei pe kilometru.

Brigada de Politie Rutiera a Capitalei a facut joi o actiune pentru a-i identifica pe taximetristii "pirati". Au trecut prin filtru
Politistii bucuresteni au descoperit soferi impostori care practica preturi de 7,99 lei pe kilometru.

Brigada de Politie Rutiera a Capitalei a facut joi o actiune pentru a-i identifica pe taximetristii "pirati". Au trecut prin filtrul agentilor 300 de taximetre dintre cele noua mii autorizate in Bucuresti. Multe dintre ele aveau aparate de taxat care nu functionau, iar preturile aplicate, spun politistii, erau ori la mica intelegere, ori intre 1,70 si 7,99 lei pe kilometru. Un tarif obisnuit pentru cursele de taxi din Bucuresti este de 1,40 lei pe kilometru.

Politistii atrag atentia ca, dupa modificarea si completarea Legii taximetriei, in anul 2007, foarte multi dintre soferii de taxi din Capitala au reziliat contractele cu firmele, iar numarul "piratilor" a crescut. "Potrivit noii legi, nu se mai pot face contracte de colaborare in sensul ca soferii de taxi trebuie sa circule numai cu masinile firmelor sau sa vinda masinile personale patronilor. Mai sint taximetristi care au refuzat sa faca acest lucru si atunci folosesc in continuare masinile personale, dar cu siglele unor firme. Insa, daca un client ar face o reclamatie, noi l-am gasi foarte greu pe taximetrist, pentru ca el nu mai lucreaza la firma respectiva", a declarat pentru Cotidianul Calin Lupsa, de la Politia Rutiera din Capitala.

Politistii de la Rutiera spun ca au declansat actiunea pentru verificarea taximetrelor si pentru ca s-au primit multe sesizari referitoare la calitatea serviciilor acestora, dar si pentru ca unii dintre soferi refuza cursele.

Politistii au mers in zona Garii de Nord, a Garii de Est, Aeroportul Baneasa, dar si in preajma marilor magazine din Bucuresti. Ei au gasit patru taximetristi "pirati" care aveau aplicate pe masini colante magnetice cu insemne specifice taximetrelor autorizate. Printre cei verificati s-a numarat si un sofer de maxi-taxi care avea o alcoolemie de 0,58 la mie, caruia i s-a intocmit dosar penal. S-au dat 207 amenzi, in valoare de peste 165.000 de lei. Au fost retrase din circulatie sapte masini, prin retinerea certificatelor de inmatriculare, pentru deficientele tehnice constatate si trei soferi au ramas fara permise de conducere.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.