Luni, Cotidianul va publica un interviu in exclusivitate cu premierul Romaniei, Calin Popescu Tariceanu.

"Presedintele Basescu se hraneste din conflicte si le cauta permanent. In plus, are o problema personala cu mine, pe care nu si-
Luni, Cotidianul va publica un interviu in exclusivitate cu premierul Romaniei, Calin Popescu Tariceanu.

"Presedintele Basescu se hraneste din conflicte si le cauta permanent. In plus, are o problema personala cu mine, pe care nu si-o ascunde, dar care nu ma intereseaza. Eu sint premierul Romaniei si Traian Basescu nu cred ca trebuie sa reprezinte preocuparea mea principala", spune, intr-un interviu pentru Cotidianul, premierul Calin Popescu Tariceanu. Acesta ne-a declarat ca relatia cu Basescu va ramine una institutionala si a exclus o impacare in plan uman. Totodata, Tariceanu afirma ca, "la cite gafe a facut de la inceputul mandatului, presedintele Basescu trebuia sa o tina numai intr-o demisie", asa ca nu vede de ce acum vorbeste despre o eventuala demisie a ministrului de Externe.

Situatia din Italia este rezultat si al "atitudinii ingaduitoare" a autoritatilor locale din Roma, spune Tariceanu, recunoscind ca avem o problema sociala cu rromii. "E mai bine sa o recunoastem decit sa ne facem ca nu o vedem", concluzioneaza premierul. In acelasi timp admite ca, dupa modelul italian, se pot adopta masuri legislative privind expulzarea romanilor si din alte tari daca extremismul politic european va lua amploare.

Cit priveste PNL, Calin Popescu Tariceanu crede ca cele doua scandaluri recente, Remes si Cioroianu, afecteaza partidul, dar deocamdata nu poate cuantifica prejudiciul de imagine. "Voi face campanie din postura de prim-ministru la alegerile viitoare, nu ma voi retrage", a mai spus Tariceanu referindu-se la viitoarea campanie pentru parlamentare, despre care nu exclude ca ar putea fi in vara. Va face o campanie fara aliante, mai ales dupa ce PD, care nu se poate desprinde de presedinte, i-a lasat "un gust amar". Tariceanu a mai declarat ca se va inscrie in cursa electorala intr-un colegiu uninominal.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.