Presedintele Traian Basescu isi schimba cameramanul si fotograful oficiali.

Adusi la Administratia Prezidentiala de fostul purtator de cuvint Adriana Saftoiu, in decembrie 2004, Romeo Stancu, pe post de cameraman, si Sorin Lupsa, pe post de fotograf, vor fi inlocuiti la dorinta sefului statului. Conform NewsIn, Traian Basescu ar fi fost iritat ca cei doi nu au imortalizat momentul intrevederii, de acum citeva luni, cu omologul sau rus, Vladimir Putin. Surse apropiate de seful statului ne-au explicat, pe de alta parte, ca, dupa plecarea Adrianei Saftoiu, Basescu ar fi dorit o noua garnitura de oameni care se ocupa de imaginea sa.

Rapit in Irak alaturi de alti doi ziaristi romani, Marie-Jeanne Ion si Eduard Ovidiu Ohanesian, Sorin Dumitru Miscoci a acceptat propunerea facuta de seful statului de a-i deveni cameraman oficial, incepind de luni. Contactat telefonic, Sorin Miscoci, acum cameraman la TVR, ne-a confirmat ca il inlocuieste pe Romeo Stancu. Pentru inceput este vorba, scriptic, de o detasare de la TVR la Administratia Prezidentiala. Sorin Miscoci, 32 de ani, originar din Sibiu, a fost operator de imagine la Prima TV si la Antena 1. Traian Basescu a participat la nunta lui Sorin Miscoci, care s-a tinut la citeva luni dupa eliberarea din Irak.

In decembrie 2004, la propunerea Adrianei Saftoiu, Romeo Stancu pleca din TVR pentru a deveni operator oficial, iar Sorin Lupsa parasea Rompres pentru fi fotograf oficial. In locul lui Sorin Lupsa ar putea veni, conform NewsIn, Florin Ghioca, fotograf care a lucrat la "Evenimentul zilei" si la Cotidianul. Dintre sefii de stat de dupa Revolutie, doar Ion Iliescu si Traian Basescu si-au ales cameramanii din rindul celor de la TVR. In timpul mandatelor lui Ion Iliescu, pe postul de cameraman oficial a functionat Vasile Motilica, venit de la redactia militara a televiziunii publice, iar fotograf oficial a fost Lucian Tudose, adus la Palatul Cotroceni din Rompres. Doar Emil Constantinescu s-a abatut de la regula: cameramanul oficial Dumitru Ticu Alexe si fotograful oficial John Boesian au venit din mediul privat.