Ce face o diva pop care nu prea a mai cunoscut succesul de vreo zece ani (adica de la lansare incoace)? Nu, nu se marita cu Tommy Mottola (s-a incercat si s-a reusit deja de doua ori)! Raspuns corect: isi face o casa de discuri (Konichiwa Records) doar pentru ea - desi, in curind, gestul se va demonetiza economic - si atit, adica exista un anunt pe site-ul konichiwa.se care zice ca stabilimentul exista doar pentru muzica artistei pe nume Robyn. Sa moara de ciuda toti „baietii buni" care si-au dorit sa-si vada amantele, consoartele, pipitele pe scena sau pe micul ecran si s-au grabit sa le faca vila in Pipera in loc sa le cadoriseasca mai degraba cu o casa de productie (sereleu), proprietate personala. Acum serios, Robyn este artista care a avut primul hit european la virsta de 14 ani („Show Me Love") si care in 1997 sparge topul americanilor Billboard Hot 100 cu „Do You Know (What it Takes)", adica piese dance-pop interpretate curat si… cam atit de remarcat pina in 2005, cind lanseaza LP-ul cu acelasi nume („Robyn") la nou infiintata casa de discuri proprie, album cu care rupe gura tirgului suedez (tara de origine a artistei). Din moment ce a functionat local, de ce sa nu mearga si global? Asa ca anul asta

s-a relansat albumul cu acelasi nume: „Robyn", editie completata de niste grei ai electro-ului suedez (Kleerup-ex Teddybears si duoul The Knife) si noi track-uri („With Every Heartbeat", „Cobrastyle" si „Konichiwa Bitches"). Alta viata in difuzoare! Iertati-mi platitudinea, dar niciodata n-a sunat mai colorat electroclash-ul, asta in ciuda vocii stridente de consumatoare de heliu (parca!) a lui Robyn, nicicind n-am mai auzit sa se impace atit de bine gravitatea violoncelului cu optimismul sunetelor generate de un sintetizator Casio ieftin, toate puse pe beat de hip-hop.

Pentru ca te poate insoti in orice moment al zilei sau al noptii si pentru ca nu face nazuri daca este ascultata in castile telefonului mobil sau in difuzoarele pretentioase ale unui cabriolet de lux, muzica lui Robyn este precum mobila din aceeasi tara (Suedia): foarte practica.