Nasul produce in 24 de ore intre doi si patru litri de secretie, pe care ii inghitim si nu ii simtim.  Informatie de knok-out. N-am banui ca nasul fabrica intre doua si patru sticle pline cu secretie, adica nu ne inchipui
   Nasul produce in 24 de ore intre doi si patru litri de secretie, pe care ii inghitim si nu ii simtim.  Informatie de knok-out. N-am banui ca nasul fabrica intre doua si patru sticle pline cu secretie, adica nu ne inchipuim ca suntem atat de muciosi. Si o alta veste. Urechea medie, cea de dincolo de timpan, unde se misca scarita, ciocanul si nicovala, functioneaza numai daca in aceasta cale a urechii exista aer. Orice imputinare a aerului in urechea medie duce la o proasta vibratie a timpanului si la miscari incorecte ale celor trei oscioare. Am reunit informatia despre nas si ureche tocmai fiindca intre aceste doua organe exista o stransa legatura. Legatura intre nas si ureche se face prin acel canal de 2-3 mm diametrul, cat o mina de pix, canal numit Trompa lui Eustachio. Prin acest tub se asigura aerul in urechea medie, o conditie esentiala ca sa auzim bine. Dupa ce a explicat acestea, conf. dr Codrut Sarafoleanu, seful clinicii ORL de la Spitalul "Sf. Maria", precizeaza ca orice inflamatie a mucoasei din Trompa lui Eustachio face sa nu se mai aeriseasca bine urechea medie si nici sa nu se mai evacueze secretii normale ale urechii.  Otita este o inflamatie a mucoasei din Trompa lui Eustachio, dar si o blocare a acestei trompe cu secretii scurse din sinus in otitele seroase. Astuparea Trompei lui Eustachio mai poate sa se intample si cand vegetatiile (polipii) sunt prea mari. Ca atare, pentru a nu avea neplaceri, polipii mari trebuie scosi si otitele tratate in vederea aerisirii corecte a Trompei lui Eustachio.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.