Intr-o declaratie acordata Ziarului Ziua, Melescanu a precizat ca in discutia cu ambasadorul Hamid Reza Arshadi a prezentat pozitia Romaniei potrivit careia "toate tarile au drept sa foloseasca energia nucleara in scopuri pasnice, in conditiile in ca
Intr-o declaratie acordata Ziarului Ziua, Melescanu a precizat ca in discutia cu ambasadorul Hamid Reza Arshadi a prezentat pozitia Romaniei potrivit careia "toate tarile au drept sa foloseasca energia nucleara in scopuri pasnice, in conditiile in care isi supun activitatile controlului Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (IAEA) de la Viena. El m-a asigurat ca scopul programului iranian este exclusiv pasnic. Eu am spus ca cea mai buna modalitate de a demonstra acest lucru este aceea de a incheia in cel mai scurt timp un acord cu IAEA."
Ministrul roman al Apararii ne-a declarat ca in discutia cu oficialul iranian a abordat si problema scutului antiracheta si a informatiilor aparute in presa potrivit carora Romania s-ar afla in raza de actine a rachetelor iraniene. Melescanu a spus ca a primit asigurari din partea oficialului iranian ca "nu exista o asemenea intentie sau un asemenea pericol din partea Iranului". Ministrul Apararii ne-a mai declarat ca i-a spus amabasadorului Arshadi ca "scutul antiracheta la nivelul tarilor NATO, urmareste sa creeze un sistem care sa puna la adapost toate tarile membre de orice atacuri ar veni din partea oricui."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.