Doua loturi de medicamente care se administreaza bebelusilor zilnic, pentru prevenirea rahitismului, au fost retrase de piata deoarece unul dintre ingredientele principale avea o concentratie prea scazuta. Cele doua loturi de Vignatol, vitamina D3 Fl
Doua loturi de medicamente care se administreaza bebelusilor zilnic, pentru prevenirea rahitismului, au fost retrase de piata deoarece unul dintre ingredientele principale avea o concentratie prea scazuta. Cele doua loturi de Vignatol, vitamina D3 Flor-Vignatoletten si Vignatoletten, aveau nivelul unuia dintre ingredientele principale sub cel indicat pe eticheta ambalajului, potrivit reprezentantilor Agentiei Nationale a Medicamentului.

Neregulile depistate in cazul acestor medicamente nu pun probleme de siguranta in utilizare, deoarece nu este o deficienta de calitate importanta. Compania care produce Vignatolul a decis sa retraga produsul de pe piata, ca urmare a testelor facute pe lotul care expira in 2009 si respectiv 2010, conform legislatiei europene. (O.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.