Un pescador romanesc s-a scufundat ieri dimineata in Portul Midia, avand patru marinari la bord. Trei dintre ei au fost salvati, dar capitanul a decedat la spital in urma unui stop cardio-respirator.     Echipajul navei Yldirimlar 1, pav
Un pescador romanesc s-a scufundat ieri dimineata in Portul Midia, avand patru marinari la bord. Trei dintre ei au fost salvati, dar capitanul a decedat la spital in urma unui stop cardio-respirator.     Echipajul navei Yldirimlar 1, pavilion Romania, a anuntat autoritatile ca pluteste in deriva in apropiere de digul de nord al Portului Midia si ca ia apa la bord, in jurul orei 6:45. Vasul s-a scufundat partial 25 de minute mai tarziu. Cei patru marinari aflati la bord au incercat sa se salveze cu o barca pneumatica, insa aceasta s-a dezumflat. Oamenii au ramas in apa rece pana la sosirea echipajelor de interventie. Salvarea a venit insa foarte greu din cauza vantului puternic si a valurilor foarte inalte. Autoritatile portuare au trimis in prima faza remorcherul Alexandria 5, insa acesta a fost nevoit sa renunte la operatiune dupa ce s-a lovit de doua ori de bancurile de nisip. Trei dintre membrii echipajului au fost recuperati in cele din urma, insa capitanul a ramas de negasit. Echipa de pe remorcherul Expres 2000 l-a depistat intr-un final pe marinarul care incerca sa inoate pentru a se salva. Dupa mai multe incercari, el a fost urcat la bord si adus la tarm.     HIPOTERMIE. Capitanul Adrian Ortensiu Melincovici a fost dus la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta in stare de soc hipotermic. Medicii au incercat sa il salveze, insa nu au reusit, pacientul decedand in urma unui stop cardiorespirator. Potrivit cadrelor medicale, starea de sanatate a celorlalti trei marinari este buna. Din primele cercetari, autoritatile portuare spun ca nava "Yldirimlar 1", pavilion Romania, a inceput sa se umple cu apa si s-a scufundat la 300 de metri de digul de nord al Portului Midia. Incidentul de navigatie a fost provocat de o defectiune la motorul pescadorului pe care se aflau cei patru marinari romani, dar si de furtuna de pe mare. Cazul este anchetat de lucratorii Serviciului Cercetare din cadrul Capitaniei Zonale Constanta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.