Oricite argumente de ordin juridic ar avea, Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat joi un (aproape) incredibil exemplu de prostitutie morala.

Curtea Suprema a decis joi ca va judeca peste sase (!) luni cererea de stramutare a proces
Oricite argumente de ordin juridic ar avea, Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat joi un (aproape) incredibil exemplu de prostitutie morala.

Curtea Suprema a decis joi ca va judeca peste sase (!) luni cererea de stramutare a procesului pe care judecatoarea Florica Bejinaru, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, il are cu Ministerul Justitiei. Miza procesului? "Spalarea" reputatiei judecatoarei care a colaborat cu Securitatea. CNSAS a decis, in 18 mai 2006, ca Florica Bejinaru a colaborat cu Securitatea ca politie politica, bazindu-se pe sumedenie de turnatorii ordinare ale judecatoarei. Bejinariu a contestat decizia, iar doua luni mai tirziu, Consiliul a intors-o ca la Ploiesti, in sensul ca, intr-adevar, magistratul a ciripit la Securitate, dar ca nici vorba de politie politica. Probabil, Bejinaru a avut o colaborare strict "academica" cu Securitatea. Fostul ministru al Justitiei Monica Macovei a contestat la Curtea de Apel Bucuresti razgindirea CNSAS. Ea a argumentat ca ultima decizie a CNSAS nu a fost adoptata legal, cu majoritate de voturi (patru voturi din opt nu reprezinta majoritatea), si nu a fost motivata (Colegiul CNSAS este obligat sa-si motiveze toate deciziile).

Curtea de Apel Bucuresti a frecat cauza mai bine de un an, cu termene peste termene, ca doar nu putea decide ca un judecator a fost unealta diavolului, mai ales cind este membru CSM, adica este "garantul" independentei tuturor judecatorilor din Romania, inclusiv a celor din CAB. Judecatorii CAB s-au ghidat dupa zicala "ce poti face azi lasa pe miine, ca poate miine nu mai trebuie facut!". In plus, CSM se face ca ploua, desi este obligat sa excluda orice membru care a colaborat cu Securitatea, indiferent daca a fost un gest de politie politica sau nu. Probabil, "ierarhii" CSM asteapta sa fie judecati de Sfintul Duh, asemeni "colegilor" din Biserica Ortodoxa.

In fine, luna aceasta, Florica Bejinaru a solicitat Inaltei Curti stramutarea procesului. Nici nu conteaza motivele invocate. Conteaza ca verdictul in cazul judecatoarei "ciripitor" va fi aminat cu inca cel putin un an, cit dureaza procedura in acest caz. De ce este importanta o decizie rapida si onesta in acest caz? E simplu. Pentru ca tergiversarea nerusinata a judecatii este inca o palma data cetatenilor, si asa dezgustati peste poate de calitatea actului de justitie din Romania. Nu in ultimul rind reprezinta o insulta la adresa miilor de judecatori, care, in loc de note informative, redacteaza zeci de hotariri pe saptamina. Judecatori supravegheati in continuare de Florica Bejinaru.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.