Dupa dosarul "Cocaina pentru VIP-uri", politistii bucuresteni au mai descoperit o retea de traficanti de droguri din care fac parte si copii "de bani gata". Au denumit-o "Grizzly", inspirati de kilogramele unuia dintre capii afacerii.

Anchetatorii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog Bucuresti (BCCOAB), Serviciul Antidrog, au retinut, in urma a sapte actiuni, 11 traficanti de droguri, membri ai retelei "Grizzly". Toti au obtinut mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile, acuzatiile fiind de trafic si de detinere ilegala de droguri. Din traficanti fac parte si copii "de bani gata", spun anchetatorii. Pe unul dintre ei l-au denumit "Grizzly" si asa au botezat si operatiunea.

In urma actiunilor ce au avut loc in locuintele suspectilor au fost gasite 65 de grame de heroina, 60 de comprimate de metadona si ecstasy, pungulite cu urme de heroina, folosite la ambalarea si consumul drogurilor. Au mai fost confiscati 7.243 de lei si 1.110 euro, bani proveniti din vinzarea drogurilor, si 20 telefoane mobile si zece cartele telefonice.

"Printre cei retinuti sint doi studenti la universitati din Bucuresti. Unii au posibilitati materiale foarte bune. In acest caz se vor face acuzatii si pentru spalare de bani. Atit va putem spune deocamdata", a declarat pentru Cotidianul subcomisarul Catalin Tone, seful Serviciului Antidrog din BCCOAB.

Cele 11 persoane retinute, cu virste cuprinse intre 18 si 58 de ani, vindeau drogurile in apropierea barurilor si a discotecilor din Bucuresti. Vindeau gramul de heroina cu 200 de lei, pastila de metadona cu 4 lei, iar cea de ecstasy, cu 5 lei.