Pe piata de profil activeaza cinci administratori, respectiv ING Asigurari de Viata, OTP Asigurari, Allianz-Tiriac, BCR Asigurari de Viata, Aviva Asigurari de Viata, care gestioneaza sapte fonduri de pensii facultative - ING Clasic, ING Optim, OTP St
Pe piata de profil activeaza cinci administratori, respectiv ING Asigurari de Viata, OTP Asigurari, Allianz-Tiriac, BCR Asigurari de Viata, Aviva Asigurari de Viata, care gestioneaza sapte fonduri de pensii facultative - ING Clasic, ING Optim, OTP Strateg, AZT Moderato, AZT Vivace, BCR Prudent si Pensia mea. Un alt administrator autorizat pe Pilonul III este Raiffeisen Asset Management. Companiile care si-au anuntat intentia de a intra pe segmentul pensiilor facultative sunt Interamerican si KD Life, in timp ce BCR Asigurari de Viata va lansa al doilea fond de profil pana la finele anului. Conform datelor CSSPP, numarul contributorilor la pensiile facultative a atins 21.485 de persoane la 2 noiembrie. Primele contributii la pensiile facultative au fost colectate in luna mai 2007. Potrivit legislatiei, atat angajatorul, cat si angajatul beneficiaza de deductibilitate in limita a 200 de euro/anual la calculul impozitului pe profit, respectiv pe venit. Conform unor estimari ale CSSPP, la Pilonul III vor adera circa 300.000 de persoane, iar activele fondurilor vor atinge la finele anului 2008, aproximativ 60 milioane de euro. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.