Consiliul jurisprudentei islamice, reunit la Mecca, a interzis utilizarea versetelor din Coran ca sonerii pentru telefoanele mobile, printr-un decret religios (fatwa) publicat in Arabia Saudita.

„Este interzisa folosirea versetelor din Coran ca sonerie de telefon mobil deoarece o asemenea utilizare ar dauna Coranului printr-o intrerupere brusca a versetelor recitate sau prin psalmodierea lor in locuri necorespunzatoare", decreteaza Consiliul intr-un comunicat publicat la incheierea reuniunii de la Mecca.

Reuniunea Consiliului, care tine de Liga Islamica Mondiala (LIM), a fost prezidata de marele muftiu al Arabiei Saudite, seicul Abdelaziz Al-Sheikh, care conduce Consiliul inteleptilor musulmani, cea mai importanta autoritate religioasa din regatul in care se afla locurile sfinte ale islamului, Mecca si Medina.

In ultimii ani, mai multi lideri religiosi, in special egipteni, au criticat folosirea Coranului ca sonerie pentru telefonul mobil, considerind aceasta atitudine drept o frivolitate care prejudiciaza caracterul sacru al islamului.