„Zece pentru Romania" pune in discutie in ultima zi a acestei saptamini, la Realitatea TV, o noua sectiune a acestui proiect.

Rodica Culcer, Cornel Nistorescu, Emil Hurezeanu, Corina Dragotescu, Bogdan Teodorescu si Adrian Cioroianu sint invitatii emisiunii de duminica ai dezbaterii moderate de Mihai Tatulici la Realitatea TV. Tema acesteia: conditia analistului politic in primul an de Romanie integrata in Uniunea Europeana.

Inca angajata la TVR, Rodica Culcer s-a aflat in ultimele saptamini in mijlocul conflictelor de putere de la televiziunea publica. Dupa ce reusise sa aduca o fata noua jurnalului de stiri de la TVR, o data cu venirea in fruntea televiziunii a lui Alexandru Sassu, Rodica Culcer si-a vazut munca naruita de deciziile recente in legatura cu structura Departamentului de stiri al televiziunii publice.

Mai discret decit in urma cu citiva ani, Cornel Nistorescu, fost director al EVZ, scrie cite o tableta zilnica in cotidianul regional „Editie speciala" si apare regulat, cu comentarii politice, in emisiuni de televiziune. Emil Hurezeanu, actualmente director al cotidianului „Romania libera", este si el o prezenta constanta in platourile de televiziune, la emisiunile cu continut politic.

De altfel, in ultimele saptamini, Nistorescu si Hurezeanu fac un tandem redutabil in cadrul unei emisiuni de analiza politica de la Realitatea TV.

Corina Dragotescu este unul dintre jurnalistii cu cea mai mare detenta in ultimii doi ani. 2006 si 2007 sint anii in care actuala colega de platou a lui Andrei Gheorghe s-a impus, prin prezente constante la televizor, in domeniul comentariului politic. Bogdan Teodorescu, proaspat „divortat" de la conducerea Institutului PRO in urma publicarii sub egida acestuia a unui sondaj care umfla spectaculos cifrele PSD, apare periodic la televizor, mai ales la televiziunile trustului Intact.

In fine, Adrian Cioroianu, clasat in 2005 pe pozitia 20 la categoria Analisti politici, este in aceste zile in mijlocul unui scandal imens declansat de o declaratie a sa cu privire la infiintarea unor „batalioane disciplinare".

Toti, din platoul Realitatii TV sau de la televizor, vor discuta duminica despre ce inseamna sa fii astazi analist politic intr-o Romanie intrata, dar nu pe deplin integrata in UE.

Cititi mai multe editoriale de Corina Dragotescu, pe www.cotidianul.ro/select