Presedintele LPF doreste sa detina controlul asupra comisiilor pentru a avea inca un instrument de lupta impotriva clanului Becali.

Mitica Dragomir lupta pe toate fronturile pentru a demonstra electoratului fidel care l-a mentinut atita amar de ani in fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal ca le apara interesele. Dupa ce joi l-a atacat pe Gigi Becali, avertizindu-l ca banii actionarului stelist nu sint suficienti pentru a-l da jos, seful LPF a dat in judecata Federatia Romana de Fotbal, institutie unde este vicepresedinte, pentru a obtine controlul asupra comisiilor care judeca litigiile din fotbal, un instrument extrem de important pentru masurarea puterii in acest sport. Gestul este disperat daca tinem cont de faptul ca litigiile din sport se rezolva, conform procedurilor FIFA, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) inainte de a ajunge in instantele civile, iar membrilor unei asociatii sportive le este interzis sa-si dea institutia in judecata.

Ionut Lupescu a reactionat dur la acest atac al lui Dragomir, declarind vineri intr-o conferinta de presa: "Nu m-a interesat niciodata Liga Profesionista de Fotbal sau vreun post de acolo. Ceea ce domnul Dragomir a gresit, dupa parerea mea, a fost ca a dat in judecata FRF in problema cu comisiile, dar noi ne vom apara. A fost o actiune pe care cred ca a luat-o doar presedintele Ligii. Nu cred ca s-a consultat cu reprezentantii cluburilor din Liga I sau ca a avut sustinerea acestora. Am cerut si un punct de vedere de la UEFA, sa vedem ce spun si ei. Oricum, eu nu am mai vazut asa ceva, ca un vicepresedinte de federatie sa dea in judecata federatia".

Federatia Romana de Fotbal si Liga Profesionista de Fotbal au ajuns in instanta dupa ce nu au cazut de acord in privinta detinatorului celor trei comisii de litigiu, Comisia de Disciplina, Comisia de Apel si Comisia pentru Statutul Jucatorului. Comisiile de litigiu au apartinut pentru o scurta perioada de timp Ligii Profesioniste de Fotbal, dar apoi acestea au trecut in jurisdictia forului condus de Mircea Sandu, in urma unei decizii a Comitetului Executiv al FRF, dupa ce o comisie a anulat cartonasele rosii date de arbitri, fapt extrem de rar intilnit in Europa. (Viorel Dobran)

Clanul Becali trage clopotele pentru Mitica Dumitru Dragomir sustine ca Gigi Becali ar vrea sa-l ajute pe varul sau Giovanni sa-i ia locul in fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal.Seful Ligii Profesioniste de Fotbal a intrat din nou in transee, dupa ce a aflat ca mai multi presedinti de cluburi, in frunte cu Gigi Becali, vor sa il inlocuiasca din functie. „Sint de 37 de ani presedinte si in fiecare an am auzit ca ma da cineva afara. Gigi Becali are bani, are si putere, dar nu atit cit sa ma dea pe mine jos. Pentru ca cei multi din fotbalul romanesc sint saraci si puternici", a spus oficialul LPF, al carui mandat in fruntea institutiei care organizeaza Liga I expira in 2009.

Dragomir a recunoscut ca exista zvonuri conform carora Giovanni Becali ar dori sa candideze la presedintia Ligii Profesioniste de Fotbal, impacarea cu varul Gigi avind ca substrat sprijinul acestuia in obtinerea voturilor. „Nu stiu exact de Giovanni Becali ca ar vrea locul meu la Liga. Zvonuri sint insa, glume la fel, dar nu stiu nimic exact. Eu n-am vorbit cu el despre asta", a adaugat Dragomir. Seful LPF a mai avut in trecut conflicte cu fostul impresar, cu care, dupa injuraturi reciproce la un talk-show, s-a alergat ca-n filme cu masinile prin Bucuresti.

Clopotele au batut pentru Mitica chiar inaintea Adunarii Generale a LPF in care s-au discutat problemele legate de noul contract prin care vor fi cedate drepturile de televizare. Mai multi presedinti de cluburi, printre care ii amintim pe Marin Condescu, Gheorghe Bosinceanu si George Copos, s-au intilnit la Marriott pentru a discuta, pe linga negocierile referitoare la modul de impartire a banilor din drepturile tv, si variante pentru mazilirea lui Dragomir. Gigi Becali a lipsit, la intilnire neajungind nici Adrian Porumboiu, desi era pe lista de invitati. De partea sefului LPF se afla Jean Padureanu si imensa sa influenta pe care o are in Liga I, plus banii obtinuti de la televiziuni, impartiti in continuare „la colectiva".

Replica lui Dragomir la complot a atins si parcursul Stelei in cupele europene. „Asta este valoarea fotbalului nostru. De ce sa-mi fie mila de Steaua? Nu mi-e mila de Steaua. La fotbal nu trebuie sa-ti fie mila. Asta e valoarea", a adaugat presedintele Ligii. Dupa ce se batea cu pumnul in piept pentru valoarea fotbalului pe care il conduce, seful LPF a intors-o ca la Balcesti, declarind ca rezultatele anterioare s-au datorat intimplarii pentru ca fotbalul romanesc nu are fata nici macar de Cupa Intertoto si, astfel, nu poate pune probleme in cea mai valoroasa competitie intercluburi. (Ovidiu Dragan, Viorel Dobran)