• Carte

HOT. „Mostenitoarea tarimului pierdut" este un roman distins cu Man Booker Prize pe 2006, semnat de autoarea de origine indiana Kiran Desai. Povestea romanului este inspirata din experienta personala a autoarei ca descendenta a unei familii de emigranti cu radacini multietnice si educatie anglo-indiana, intr-o lume in care modernitatea si traditia incearca sa convietuiasca pasnic in noua epoca a globalizarii. O carte despre valori simple, cum ar fi familia sau dragostea, scrisa cu luciditate si umor.

NOT. Desi s-a spus ca este cel mai bun roman al lui Frédéric Beigbeder, „Iarta-ma!... Ajuta-ma!" este o carte la fel de captivanta ca „199.000 de lei", pe care de altfel o continua, dar la fel de artificiala si plina de clisee, atit din punct de vedere stilistic, cit si ca tema, personaje si situatii „tipice" contemporane, rupte din vietile publicitarilor si corporatistilor de azi, pe care autorul incearca sa le disece. Din pacate, nu reuseste insa sa faca altceva decit sa le incadreze in niste stereotipii.

• New Media

HOT. Maria Amelia Lopez are 95 de ani si este autoarea unuia dintre cele vizitate bloguri personale din lume. Cu aproximativ 60.000 de cititori fideli, Maria declara ca a primit de ziua ei blogul de la nepotul ei si ca acesta s-a transformat intr-una dintre cele mai puternice experiente. Mii de adolescenti ii scriu mesaje, ii povestesc despre viata lor si ii cer sfatul pe http://amis95.blogspot.com. Continutul blogului consta, in mare parte, din amintiri personale si lectii de viata.

NOT. Solutiile online pentru probleme legate de afaceri au mers atit de departe incit ai acum posibilitatea sa-ti deschizi un birou virtual practic in toate marile orase ale lumii doar de dragul de a avea reprezentante pe tot globul. GetAVirtualOffice.com nu este un birou in Second Life, ci unul cu secretara, mail etc., cu adresa in cea mai buna zona din New York. Acest nou trend in afaceri nu este decit inca o sursa de mimetism si falsitate in abordarea relatiilor profesionale.

• Fashion

HOT. Lancome a creat o gama de oja de unghii bazata pe o tehnologie revolutionara care nu numai ca va pastra manichiura perfecta pina cind unghia creste si trebuie refacuta, dar care creeaza singura anumite forme geometrice pe unghie, imediat dupa aplicare, cu ajutorul unor particule magnetice care redistribuie oja pe suprafata unghiei. Liniile trasate sint perfecte. Tot ce trebuie sa faceti este sa aplicati al doilea strat de oja cu ajutorul unui magnet incorporat in sticluta.

NOT. Paris Hilton a fost data in judecata de catre Nicolle O’Neill, care a acuzat-o ca i-a furat stilul. Desi nu a auzit nimeni de O’Neill pina in momentul scandalului si este, cel mai probabil, o metoda inteligenta, dar extrem de ieftina pentru a aduna niste capital de imagine, presa a tratat cu foarte mult interes aceasta intimplare. Printre acuzatiile aberante pe care i le aduce lui Paris Hilton se afla faptul ca i-a furat ideea de a face cumparaturi din magazinele vintage, ceea ce a supus-o unei „tulburari emotionale".