Seful statului incearca sa faca un parteneriat cu presa locala in campania pentru referendum.

Presedintele a convocat vineri, la Palatul Cotroceni, reprezentanti ai aproximativ 50 de televiziuni si radiouri din toata tara, majoritatea fiind favorabile PD. Traian Basescu a acuzat presa centrala de "boicot" la adresa lui si a propus presei locale un parteneriat. De altfel, presedintele a incercat sa-i flateze pe ziaristii din presa locala spunindu-le ca doar special pentru ei a convocat "prima conferinta de presa" de cind a venit la Palatul Cotroceni, pina acum sustinind doar "declaratii de presa sau briefinguri".

Dupa cum ne-au declarat citiva participanti la reuniune, seful statului l-a atacat virulent pe Bogdan Chirieac dindu-l ca exemplu pentru sintagma lui preferata "grupuri de interese" in care include "politicieni, oameni de afaceri, sefi de trusturi de presa sau ziaristi". Traian Basescu le-a citat ziaristilor din presa locala articolele aparute pe tema afacerilor cu statul facute de o firma in care este actionar jurnalistul de la "Gandul".

Seful statului l-a atacat vineri si pe presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, acuzindu-l ca "actioneaza dupa principiile bunicii lui, tovarasa Gizela Vass". Traian Basescu a facut aceasta apreciere atunci cind a fost intrebat daca va raspunde la scrisoarea pe care i-a trimis-o Bogdan Olteanu pentru a promulga legea votului uninominal.