AFI Europe, divizie a grupului imobiliar israelian Africa Israel Investments (AFI), va construi 3.000-4.000 de apartamente si, posibil, un centru comercial, pe terenul fabricii Laromet Bucuresti, pentru care va investi peste 500 de milioane de euro.
AFI Europe, divizie a grupului imobiliar israelian Africa Israel Investments (AFI), va construi 3.000-4.000 de apartamente si, posibil, un centru comercial, pe terenul fabricii Laromet Bucuresti, pentru care va investi peste 500 de milioane de euro. "Ne gandim inca daca vom construi 3.000 de apartamente si un shopping mall sau doar 4.000 de apartamente. Proiectul va avea o suprafata construita de circa 600.000 de metri patrati, iar lucrarile se vor intinde pe o perioada de timp mai mare de 6-7 ani", a declarat luni Reuven Havar, directorul general al Cotroceni Park, parte a grupului AFI Europe.
Compania a achizitionat in vara acestui an terenul fabricii Laromet, de 155.000 de metri patrati, cu 77,5 milioane de euro. Laromet isi va continua activitatea in locatia respectiva pentru o perioada de 18 luni, iar fabrica va fi relocata ulterior intr-un parc industrial, potrivit datelor AFI. De asemenea, AFI Europe va intra si pe piata imobiliara din Ploiesti, prin achizitia unui teren de circa 40.000 de metri patrati. "Suntem in negocieri avansate pentru achizitia acestui teren, unde vom dezvolta un centru comercial si 300-400 de apartamente cu o suprafata construita de 100.000 de metri patrati", a afirmat Havar, fara sa ofere detalii despre valoarea investitiei.
Primul proiect al companiei pe piata romaneasca este Cotroceni Park din Bucuresti, investitie estimata la peste 300 de milioane de euro. Totodata, AFI Europe va investi 50 de milioane de euro pentru constructia unui mall la Arad si a cumparat in luna octombrie a anului trecut doua terenuri in zona de nord a Bucurestiului, unde va construi 2.000 de apartamente si spatii comerciale, cu o suprafata totala de 250.000 metri patrati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.