Desi i s-a cerut cu insistenta demisia pentru declaratia privind deportarea infractorilor in desert, ministrul Adrian Cioroianu nu crede ca un asemenea gest ar rezolva problema. Culmea, pentru aceasta declaratie i-a batut obrazul un lider al tiganilo
Desi i s-a cerut cu insistenta demisia pentru declaratia privind deportarea infractorilor in desert, ministrul Adrian Cioroianu nu crede ca un asemenea gest ar rezolva problema. Culmea, pentru aceasta declaratie i-a batut obrazul un lider al tiganilor urmarit international.


Dupa ce i-a fost iar batut obrazul de un reprezentant al organizatiei Romani Criss, pentru declaratia privind deportarea infractorilor in desert, si i s-a cerut iar demisia, ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, s-a aratat convins ca fara el lucrurile n-ar merge mai repede spre rezolvarea crizei din Italia. "Daca as avea cea mai mica impresie sau cea mai mica urma de convingere ca demisia unuia dintre ministri ar duce la rezolvarea problemei, ca ar fi vorba de mine, ca ar fi vorba de altcineva, mi-as da-o sau l-as sfatui sa si-o dea. Nu asta este solutia, nu asta poate duce la rezolvare (a€¦)", a declarat ieri Adrian Cioroianu, la un seminar, dupa ce un reprezentant al Romani Criss i-a amintit de demisie. Cum un ziarist a insistat pe aceeasi idee, Cioroianu a declarat ca "sunt foarte ocupat zilele astea si, dupa ce trec aceste probe continue, poate ne mai gandim".


REPROSURI DE LA COSTICÃ… ARGINT. Pentru aceeasi declaratie referitoare la deportare, ministrul a primit reprosuri si in Italia, de la, culmea!, un lider al tiganilor, pe numele caruia este emis un mandat international de arestare. Costica Argint, care a scapat insa de arestare pentru ca a devenit azilant politic in Italia, s-a aflat printre romanii care s-au intalnit miercuri la Roma cu premierul Tariceanu si cu ministrul Adrian Cioroianu. Imaginati-va ca acest lucru s-a intamplat sub ochii celor 20 de politisti trimisi de ministrul David sa rezolve problemele romanilor din Italia. Cu prilejul intalnirii, Argint l-a asigurat pe ministru ca membrii comunitatii sale l-au iertat. "Numai cine nu munceste nu greseste", i-a spus acesta ministrului Cioroianu, citat de Mediafax. Surse din Politie au declarat pentru Mediafax ca in aprilie 1997 Argint a fost cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri, dupa ce a intrat intr-un bar din comuna vranceana Gagesti, a distrus mai multe bunuri si a ranit grav doua persoane. In acelasi an, in timpul procesului, barbatul a fugit in Italia, iar cinci ani mai tarziu a fost emis mandat de urmarire internationala. Dupa alti cinci ani a fost emis si mandatul international de arestare, Argint fiind condamnat la un an si sase luni de inchisoare, dar el nu mai poate fi aplicat pentru ca romul a devenit azilant politic. Ministerul de Externe a confirmat ca Argint a participat la intalnirea de miercuri, dar a sustinut ca Adrian Cioroianu nu a vorbit cu acesta. Posturile de televiziune au difuzat insa imagini in care ministrul Cioroianu sta de vorba cu liderul tiganilor, cu o mana pe umarul acestuia. La randul sau, Costica Argint a declarat ca s-a intalnit la Roma cu seful de Cabinet al premierului, Mihnea Constantinescu, pentru o discutie prealabila intalnirii cu primul-ministru privind problemele tiganilor. Guvernul a confirmat intalnirea si ca Argint avea statut de refugiat politic, dar nu a vrut sa-i refuze accesul la intalnire.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.