Vicepresedintele UCM Tokes Andras se declara convins ca dupa alegerile europarlamentare vor continua negocierile formatiunii cu UDMR, in vederea stabilirii unei eventuale liste comune la alegerile generale.
Tokes Andras a declarat ieri, ca discu
Vicepresedintele UCM Tokes Andras se declara convins ca dupa alegerile europarlamentare vor continua negocierile formatiunii cu UDMR, in vederea stabilirii unei eventuale liste comune la alegerile generale.
Tokes Andras a declarat ieri, ca discutiile vor fi facilitate de faptul ca UDMR nu va intra in Parlamentul European si va trebui "sa scape de anumite persoane din conducere”.
„Negocierile cu UDMR vor fi sigur continuate deoarece Uniunea nu va intra in Parlamentul European si va fi nevoita sa scape de anumite persoane din conducere. Sper ca, daca nu intra, vor fi consecinte personale. In mod normal asa se intampla la orice formatiune politica”, a declarat Tokes.
El a adaugat ca marele castig al alegerilor europarlamentare va fi ca vor evidentia parerea comunitatii cu privire la reprezentarea ei, intrucat la aceste alegeri nu va mai candida doar UDMR singur. „Domnul episcop Tokes Laszlo nu candideaza ca lider al celor sase organizatii care il sustin, ci pentru a scapa de sistemul acesta monopartid in care traim”, a afirmat Tokes Andras.
Potrivit acestuia, UDMR ar trebui sa ignore candidatura episcopului, daca este atat de convinsa ca acesta nu va intra in PE. Vicepresedintele UCM a spus ca Tokes Laszlo are sanse reale, iar acesta este motivul pentru care in unele localitati care au primari UDMR acestia ar fi refuzat in ultimul moment sa puna la dispozitie salile pentru intalnirile episcopului cu alegatorii.
UDMR si UCM au avut de-a lungul verii trecute cateva intalniri pentru a stabili o eventuala lista comuna, insa negocierile au esuat. Ulterior, UDMR a facut schimbari pe primele cinci locuri de pe listele pentru Parlamentul European, iar episcopul reformat Tokes Laszlo candideaza ca independent. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.