Miliardarul roman Ion Tiriac figureaza pe locul 13 in clasamentul celor mai bogati 15 oameni de afaceri din Europa de Est, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari, potrivit unui top publicat ieri de revista americana Forbes. Ion Tiriac a fost, in 2007,
Miliardarul roman Ion Tiriac figureaza pe locul 13 in clasamentul celor mai bogati 15 oameni de afaceri din Europa de Est, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari, potrivit unui top publicat ieri de revista americana Forbes. Ion Tiriac a fost, in 2007, primul roman inclus in clasamentul Forbes al celor mai bogati oameni din lume, ocupand locul 840. Potrivit unui scurt portret intocmit de revista Forbes, Ion Tiriac este un sportiv extraordinar, care a acumulat averea activand in domeniul bancar, al asigurarilor, leasing si vanzari de autoturisme. El s-a implicat recent in domeniul imobiliar din Romania. Majoritatea celor 15 oameni de afaceri est-europeni, cu averi de peste un miliard de dolari, provin din Polonia si Ucraina, iar trei dintre acestia provin din Romania, Cehia si Serbia. Cel mai bogat om din regiune si locul 119 in lume este cehul Petr Kellner, in varsta de 43 de ani, cu o valoare estimata la sase miliarde de dolari. Kellnes detine controlul asupra celei mai mari companii de asigurari din Cehia, Pojistovna Ceska. Omul de afaceri ucrainian Rinat Ahmetov se situeaza pe locul al doilea in clasamentul realizat de revista americana, cu o avere de patru miliarde de dolari, urmat de conationalul sau, Victor Pinchuk, cu 2,8 miliarde de dolari. "In Europa de Est exista o serie de miliardari tineri, care au profitat de noile tehnologii si de procesele de privatizare, pentru a patrunde in industrie, in sectorul media si in cel financiar", se arata in materialul publicat miercuri de Forbes. Cel mai bogat om din Polonia este Michal Solowow, care se afla pe locul patru in clasamentul Forbes, cu o avere de 2,3 miliarde de dolari. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.