Comisia Europeana avertizeaza Romania ca ar putea fi amendata cu cateva milioane de euro pentru incalcarea tratatului comunitar, a declarat pentru Hotnews Martin Selmayr, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru telecomunicatii, Viviane R
Comisia Europeana avertizeaza Romania ca ar putea fi amendata cu cateva milioane de euro pentru incalcarea tratatului comunitar, a declarat pentru Hotnews Martin Selmayr, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru telecomunicatii, Viviane Reding. Motivul? Lipsa de independenta politica a Autoritatii de Reglementare in Comunicatii (ANRCTI).
Oficialii europeni au transmis ministrului comunicatiilor, Iuliu Winkler, o scrisoare de atentionare inca de acum doua saptamani. Autoritatile romane vorbesc insa doar de o simpla „solicitare de informatii fireasca din partea Comisiei“. Miza este controlul unei piete care ar putea ajunge la sase miliarde de euro anul viitor. Presedintele Traian Basescu a retrimis marti in Parlament legea de functionare a ANRCTI. Potrivit unor surse, Basescu ar fi nemultumit ca autoritatea de reglementare a pietei de telecomunicatii se va afla la mana Camerei Deputatilor, fieful PNL. Pana de curand ANRCTI a functionat in subordinea Guvernului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.