Mierea, dulceturile, sucurile si siropurile cu adevarat naturale, branzeturile si diverse alte alimente produse in regim de certificare ecologica fac furori in targul specializat in agricultura si industrie alimentara IndAgra, deschis ieri, la Romexp

Mierea, dulceturile, sucurile si siropurile cu adevarat naturale, branzeturile si diverse alte alimente produse in regim de certificare ecologica fac furori in targul specializat in agricultura si industrie alimentara IndAgra, deschis ieri, la Romexpo.

Vizitatorii se opresc mirati la standurile cu astfel de produse, multi dintre ei intalnind pentru prima oara, fizic, asemenea bunatati.

Intr-adevar, statisticile oficiale arata ca, pe de-o parte, in Romania doar 1% din totalul pietei agroalimentare inseamna produse ecologice, iar pe de alta parte, acestea sunt trimise, de regula, la export. Vedete la marile targuri si expozitii cu profil agroalimentar, cum e si IndAgra, aceste produse sunt rar intalnite pe rafturile magazinelor din Romania.

Explicatia vine chiar de la producatori: daca asezam un produs ecologic langa omologul sau "comercial", am pierdut clientul din cauza diferentelor de pret.

"Un nectar de caise ecologic la 250 ml costa aproximativ trei lei; un suc comercial pe a carui eticheta scrie ca e din caise (desi are numai aroma acelui fruct) costa un leu", explica reprezentantul unei companii specializate in astfel de produse. El arata ca, deocamdata, solutia aleasa de "ecologici" in concurenta cu produsele comerciale este promovarea mai mult a calitatilor terapeutice ale alimentelor si bauturilor naturale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.