Seful statului, Tarian Basescu, a pierdut ieri procesul intentat impotriva deciziei prin care Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) i-a dat avertisment pentru jignirea reporterului Antena 1, Andreea Pana.

Curtea de Apel Bucuresti a respins ca neintemeiata contestatia presedintelui. Hotararea poate fi atacata cu recurs la Instanta Suprema.

INCERCARE. In pledoaria finala, avocatul lui Traian Basescu a incercat sa-i convinga pe judecatori ca afirmatia "tiganca imputita" nu poate fi catalogata ca discriminatorie si ca ea a fost facuta de seful statului "intr-un moment agitat" si intr-o discutie privata cu sotia sa. "Nu se poate trage concluzia ca afirmatia ar avea ca scop afectarea unor drepturi ale etniei rome. Nu a existat intentia de a se face o discriminare", a pledat avocatul. De cealalta parte, reprezentantul CNCD a afirmat ca, raportandu-se la functia pe care o are, presedintele nu trebuia sa faca acea afirmatie, chiar daca era intr-un spatiu privat.

"Afirmatia a fost inregistrata pe telefon. Domnul presedinte trebuia sa aiba grija chiar si in spatiul privat. Este permisa o astfel de afirmatie chiar si in spatiul privat? Viza demnitatea persoanei la care facea vorbire", a spus acesta.