Raiffeisen Bank a castigat licitatia organizata de municipiul Zalau pentru atragerea unui imprumut in valoare de 79,27 mil. lei, de care va beneficia in urmatorii 23 ani. Primarul municipiului Zalau, Radu Capilnasiu, a semnat ieri contractul de impru
Raiffeisen Bank a castigat licitatia organizata de municipiul Zalau pentru atragerea unui imprumut in valoare de 79,27 mil. lei, de care va beneficia in urmatorii 23 ani. Primarul municipiului Zalau, Radu Capilnasiu, a semnat ieri contractul de imprumut. Imprumutul este format din linie de credit "bridge loan" cu plafon de 79,27 mil. lei, pe o perioada de 3 ani, ce va fi refinantat prin emisiune de obligatiuni pe piata interna de capital in valoare de maximum 79,27 mil. lei, cu o maturitate de 20 ani. Acest produs complex va asigura echitate in finantarea investitiilor si un grad de indatorare scazut. Linia de credit "bridge loan" si obligatiunile vor avea o dobanda variabila calculata in functie de BUBOR la 6 luni, la care se va adauga o marja, iar dupa trecerea la euro, dobanda variabila este fixata in functie de EURIBOR la 6 luni.
Primaria are in vedere sa utilizeze aceste fonduri pentru lucrari tehnico-edilitare de locuinte, amenajarea acceselor carosabile si pietonale, alimentare cu apa, canalizare menajera, pluviala si iluminat public.
In urma licitatiei, organizate in luna august 2007, au fost primite trei oferte pentru creditare bancara, intermediere si vanzare de obligatiuni municipale ale municipiului Zalau de la consortiile bancare Dexia Kommunalkredit-BT Securities, BCR-BCR Securities, Raiffeisen Bank -RCI.
Produsul financiar integrat a fost structurat de consilierul financiar al municipiului, VMB Partners SA, care a asigurat asistenta pentru evaluarea si analiza ofertelor inaintate de consortiile bancare. ''Investitia, odata finalizata, va aduce beneficii mai devreme pentru comunitatea locala si va permite totodata o mai buna esalonare in timp a cheltuielilor de capital'', a declarat Marius Bostan, Senior Partner- VMB Partners SA.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.