MagnaPharm, divizia de distributie si servicii de marketing a Mediplus, a incheiat un parteneriat cu Amgen in domeniul biotehnologiei, a anuntat compania.
Parteneriatul cu MagnaPharm vizeaza distributia si marketingul produselor oncologice de ca
MagnaPharm, divizia de distributie si servicii de marketing a Mediplus, a incheiat un parteneriat cu Amgen in domeniul biotehnologiei, a anuntat compania.
Parteneriatul cu MagnaPharm vizeaza distributia si marketingul produselor oncologice de catre Mediplus catre Sensiblu si alte farmacii din Romania, precum si furnizarea de servicii de valoare adaugata. Parteneriatul a intrat in vigoare incepand cu luna octombrie 2007.
"Ca lider pe piata farmaceutica romaneasca, Mediplus si nou-creata sa divizie MagnaPharm au fost selectate de catre Amgen datorita expertizei in domeniul distributiei si promovarii produselor medicale si datorita gamei largi de servicii de valoare adaugata oferite de Mediplus. Acesta reprezinta un inceput excelent pentru nou-creata noastra divizie, parte a Mediplus, care se dezvolta rapid si isi propune sa deserveasca din ce in ce mai multe marci din industrie", a declarat directorul executiv al A&D Pharma, Dragos Dinu.
A&D Pharma Holdings N.V. este o societate olandeza de tip holding care controleaza A&D Pharma Holdings SRL, companie care, la randul sau, detine cea mai mare activitate farmaceutica integrata de distributie si retail din Romania. Fondata in 1994, societatea detine liderul in distributia de produse farmaceutice din Romania, Mediplus, si cea mai mare retea nationala de farmacii din Romania, Sensiblu. Cifra de afaceri consolidata a societatii a avut o rata de crestere anuala compusa de 51% intre 2003 si 2006 si s-a ridicat la 332 milioane euro in 2006.
A&D Pharma este listata la Bursa de Valori din Londra. Actiunile sale se tranzactioneaza sub forma de Certificate Globale de Depozit ("GDRs") pe piata reglementata a Bursei de Valori din Londra incepand din octombrie 2006, sub simbolul "ADPH".
Amgen este lider mondial in industria produselor terapeutice pentru uz uman bazate pe biotehnologie. Grupul A&D Pharma, care reuneste distribuitorul de medicamente Mediplus si lantul de farmacii Sensiblu, a inregistrat in prima jumatate a acestui an un profit net de 11,9 milioane de euro, cu 35% mai mare comparativ cu perioada similara a anului trecut. Cifra de afaceri consolidata a crescut in aceeasi perioada cu 35%, ajungand pana la 199,1 milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.