Ministerul Sanatatii din SUA a aprobat un nou medicament pentru lupta contra virusului HIV. Medicamentul a fost creat de compania Johnson&Johnson si poate fi folosit in cazul bolnavilor care au dezvoltat rezistenta la alte tratamente. Potrivit sp
Ministerul Sanatatii din SUA a aprobat un nou medicament pentru lupta contra virusului HIV. Medicamentul a fost creat de compania Johnson&Johnson si poate fi folosit in cazul bolnavilor care au dezvoltat rezistenta la alte tratamente. Potrivit specialistilor, dezvoltarea rezistentei la medicamente este una dintre cele mai acute probleme in domeniul HIV/SIDA. Virusul sufera mutatii foarte rapid, de aceea tratamentele existente devin ineficiente. Noul produs, numit TMC114, actioneaza ca inhibitor de proteaza, o enzima implicata in inmultirea virusului HIV. In intreaga lume sunt aproximativ 40 de milioane de persoane infectate cu HIV.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.