Bursa vrea sa cumpere Philadelphia pentru 650 mil. dolariNasdaq Stock Market Inc., Bursa electronica care tranzactioneaza cele mai multe din actiunile americane, este aproape de cumpararea Bursei de Valori Philadelphia pentru aproximativ 650 milioane de dolari, pentru a intra pe piata options in crestere, informeaza Bloomberg.
┼×eful executiv Robert Greifeld a facut alte patru achizitii anul acesta, ridicand cu 58% actiunile Nasdaq la un record in cadrul sedintei de tranzactionare de ieri. Preluarea pietei detinute de Philadelphia ar putea transforma Nasdaq in cea de-a treia Bursa de Valori in industria options de 1 trilion de dolari din Statele Unite. "Nasdaq a fost cea mai avida dupa achizitii companie din spatiul bursier", a declarat Ed Ditmire, analist la Fox-Pitt.
Actiunile Nasdaq au crescut cu 2,2% la Bursa din New York la valoarea de 48,81 dolari, cel mai ridicat nivel de cand titlurile au fost listate in 2002. Indicele FTSE, care urmareste 20 de Burse de Valori din lume care sunt listate, a crescut cu 68% in acest an.
Bursele de Valori din intreaga lume au completat, achizitionat si au semnat acorduri tip joint-venture in 2007 in valoare de 39 miliarde de dolari, in timp ce au incercat sa intampine cerintele investitorilor de a tranzactiona titluri de valoare si derivate in acelasi loc. In luna iunie, Nasdaq a achizitionat Directors Desk pentru a oferi mai multe servicii online pentru Consiliile de Administratie ale companiilor care lucreaza cu Bursa. Luna trecuta, Bursa americana a preluat Bursa de Valori din Boston pentru 61 milioane de dolari pentru a-si extinde tranzactionarea cu fondurile de investitii.