Politistii au descoperit ieri bancomatul furat saptamana trecuta din sediul unei banci situate in cartierul Crangasi al Capitalei, pe fundul lacului Morii, in apropierea zonei unde a avut loc jaful. Lacul Morii a devenit un loc preferat de infractori
Politistii au descoperit ieri bancomatul furat saptamana trecuta din sediul unei banci situate in cartierul Crangasi al Capitalei, pe fundul lacului Morii, in apropierea zonei unde a avut loc jaful. Lacul Morii a devenit un loc preferat de infractori, de-a lungul vremii fiind descoperite aici masini, cutii de valori si chiar cadavre.
"Lacul Morii este in apropiere de locul unde a avut loc furtul, iar de-a lungul timpului, politistii s-au obisnuit ca infractorii sa arunce acolo cadavre, autoturisme dezmembrate, cutii de valori. Acesta a fost motivul pentru care politistii au luat in considerare explorarea acestei zone si astfel au gasit bancomatul gol", a spus purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan. Potrivit anchetatorilor, alaturi de bancomat a mai fost descoperita o cutie de valori care nu are nici o legatura cu furtul din banca.
Jaful
Cinci barbati mascati au furat, in noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie, un bancomat in care se aflau peste 80.000 de lei din holul Bancii Raiffeisen de pe strada Crangasi numarul 12. Acestia sunt in continuare cautati de politisti, stabilirea identitatii lor fiind ingreunata din cauza ca incidentul nu a fost filmat de camerele bancii. Comisarul Ciocan spunea dupa producerea furtului ca, in jurul orei 2.00, la banca au venit cinci barbati mascati, au acoperit camerele de supraveghere video, au deschis usa bancii, si, in mai putin de cinci minute, au luat bancomatul aflat in holul bancii si au fugit.
La fata locului s-au deplasat politisti de la Sectia 20, precum si lucratori de la Serviciul Investigatii Criminale al Politiei Capitalei, care incearca sa stabileasca identitatea infractorilor. Din primele cercetari s-a stabilit ca bancomatul se afla intr-un spatiu deschis pentru public, dar accesul se facea pe o usa care ar fi trebuit deschisa cu o cartela (card), insa aceasta nu a functionat corespunzator, deschizandu-se imediat. Politistii vor verifica si daca bancomatul, care apartine Raiffeisen Bank, indeplinea conditiile legale de functionare referitoare la normele de securitate. In ziua urmatoare a avut loc o tentativa similara, cand trei barbati au incercat sa fure cutia de valori dintr-un bancomat apartinand filialei unei banci din Sectorul 1 al Capitalei. Membrii bandei, care aveau fetele acoperite, au fugit in momentul in care au fortat aparatul, iar alarma s-a declansat. Politia Capitalei a decis ca, in urma incidentelor care au vizat furtul unor bancomate din sediile mai multor banci din Bucuresti, sa efectueze controale la toate unitatile bancare pentru a verifica daca sunt respectate prevederile legale si masurile de protectie necesare.
Ascunzatoare aproape perfecta
De-a lungul timpului, Lacul Morii a devenit un obisnuit loc al infractorilor de orice gen, care au preferat aceasta locatie pentru a scapa de seifuri goale, cutii de valori, lucruri furate sau chiar cadavre. La mijlocul anului 1997, o crima oribil a zguduit Capitala. Doi chinezi si-au ucis atunci un conational pe care l-au aruncat in lacul Morii. Victima, Liu Fuqiang, de 42 de ani, a fost ucis in propria locuinta de doi parteneri de afaceri, dupa care a fost transat, fiert si aruncat in lac. De asemenea, la limita cartierului Crangasi, de data aceasta pe insula lacului, politistii au facut o alta descoperire macabra la jumatatea anului 2000. Un basarabean, Petre Sarbu de 31 de ani, a fost gasit asasinat intr-un stil mafiot, la volanul unui autoturism. Acesta era executat in cap, de la mica distanta, cu un pistol de calibru mic. De asemenea, pe corpul barbatului politistii au mai gasit doua rani de glont. Un set complet de acte de identitate si banii gasiti atunci la locul crimei le-au dovedit politistilor ca a fost vorba de o reglare de conturi. In 1003, cadavrul unei femei neidentificate, de aproximativ 35 de ani, a fost scos de pompieri din Lacul Morii. Jandarmii de la o unitate militara din zona spuneau ca au vazut-o pe femeie plimbandu-se pe malul lacului, ceva mai tarziu, cativa trecatori descoperind cadavrul acesteia in apa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.