BUNICII ISI VOR PLATA. Supranumiti "bunicii de la Valeni", gratie colaborarii lor alaturi de Zdob si Zdub, Lidia si Dorel Bejenaru au revenit in actualitatea mondena de peste Prut cu un scandal. Conform Jurnalului de Chi­si­nau,
BUNICII ISI VOR PLATA. Supranumiti "bunicii de la Valeni", gratie colaborarii lor alaturi de Zdob si Zdub, Lidia si Dorel Bejenaru au revenit in actualitatea mondena de peste Prut cu un scandal. Conform Jurnalului de Chi­si­nau, cei doi ii cer socoteala interpretei Natalia Gordienco pentru su­ma prea mica pe care au primit-o in urma participarii alaturi de aceas­ta la Festivalul de la Iurma­la. Se pare ca Natalia le-a promis o cota parte consistenta din premiul de 50.000 de dolari castigat la Iurmala, dar nu si-a onorat cuvantul dat. Batranii s-au bazat pe acesti bani, si au mai si vandut un cal din gospodaria proprie, cu gandul ca-si vor lua o masina. Deocamdata, au ramas cu buza umflata.   COLINDA SPANIA. Stefan Hrusca (foto), chitara si colindele lui vor strabate Spania in perioada 15-23 decembrie. Turneul "Des­chi­de usa, crestine!", organizat de zia­rul Roman in Lume, va ajunge in noua orase din Spania: Malaga, Ro­quetas del Mar, Valencia, Ibiza, Coslada (Madrid), Zaragoza, Ar­gan­da del Rey (Madrid), Castellon de la Plana si Alcala de Henares. Turneul de colinde este programat dupa cel de "Balade speciale", pe care Hrusca il va sustine in mai mul­te orase din Romania in pe­rioada 14 noiembrie-11 decembrie.   SMART FASHION. Cosmina Pasarin (foto) si iubitul ei, An­drei (cunoscut sub numele de sce­na DJ Pagal), au fost alesi de de­sig­nerul Stefan Musca sa-i promo­veze creatiile in stil clubbing. "Din 2000 si pana acum, l-am ascultat pe Pagal de 6.000 de ori. Profesia lui, gustul lui pentru clubbing au cantarit mult in alegerea pe care am facut-o. Cosmina si Andrei sunt foarte vii, traiesc intens, sunt nonconformisti, iar asta pe mine ma incanta. Sunt nebuni, sunt unici, in felul lor", spune desig­ne­rul. Partile au semnat si un contract, insa nu de exclusivitate.   URSARII, IN CANADA. In premiera pe continentul nord-ame­rican, Shukar Collective va sustine un atelier deschis la Montreal (Ca­na­da) la 9 si 10 noiembrie si un concert in Québec la 11 noiembrie. "Sucarii" le vor arata canadienilor ce muzica poate iesi din traditiile tiganilor ursari combinate cu teh­no­logia muzicala din zilele noastre. Specificul muzicii Shukar sta si in folosirea originalelor linguri si dar­bukas ca instrumente de percutie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.