Subsidiara romaneasca a grupului farmaceutic ungar Richter Gedeon intentioneaza sa contracteze un imprumut de 23,67 milioane euro de la actionarul majoritar, pentru sustinerea programului de investitii din 2008. Modalitatea de finantare va fi supusa
Subsidiara romaneasca a grupului farmaceutic ungar Richter Gedeon intentioneaza sa contracteze un imprumut de 23,67 milioane euro de la actionarul majoritar, pentru sustinerea programului de investitii din 2008. Modalitatea de finantare va fi supusa aprobarii in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor din data de 1 decembrie. Totodata, Gedeon Richter Farmacia, divizia de retail a Gedeon Richter, isi va majora capitalul social cu 48 milioane lei (14,34 milioane euro), prin aport in numerar din partea actionarilor. Operatiunea se va realiza prin emiterea de actiuni nominative, dematerializate, cu o valoare nominala de 1 leu fiecare. Gedeon Richter este singura companie cu activitate farmaceutica integrata din cadrul grupului ungar. Pana anul trecut, grupul ungar detinea in Romania doar o divizie de productie si a inceput sa faca achizitii pe partea de retail si distributie, ajungand sa opereze peste 72 de farmacii si cinci companii de distributie, care s-au reunit mai apoi sub denumirea de Grupul Dita. In luna octombrie, Gedeon Richter a achizitionat un alt distribuitor de medicamente, PharmaFarm Cluj-Napoca, pentru 45,15 milioane lei (13,5 milioane de euro).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.