Primarul a precizat ca la bordul aparatului a vazut, dupa stingerea incendiului, doua cadavre carbonizate, iar a treia persoana nu a fost localizata in interiorul elicopterului pana la inchiderea editiei. Din primele informatii, elicopterul apartine Bazei 90 Transport Aerian de la Otopeni. Aparatul efectua un zbor de instructie, iar la bord se aflau trei persoane.
La inchiderea editiei, pompierii reusisera dupa aproape doua ore sa stinga incediul. Potrivit martorilor oculari, in momentul prabusirii elicopterului, membrii echipajului erau inca in viata, dar nu au reusit sa iasa din aparat. Acesta a luat foc imediat, incendiul cuprinzand si o cladire aflata in apropiere. Potrivit acelorasi surse, rotorul elicopterului si o parte din motor au fost proiectate la o distanta de peste 50 de metri, in apropierea sediului Primariei Ungheni.
Anul trecut, pe 24 octombrie, un alt elicopter IAR 330, apartinand Bazei 90, s-a prabusit in lacul de acumulare de la Golesti, judetul Arges, la opt kilometri de Pitesti. Cele trei persoane de la bordul aparatului si-au pierdut viata. De retinut faptul ca, elicopterul prabusit anul trecut era folosit uneori de Traian Basescu in timpul vizitelor din tara. (D.D.)