Duma de Stat a votat, ieri, Legea cu privire la suspendarea participarii Rusiei la (CFE), documentul obtinand sprijinul tuturor celor 418 de parlamentari prezenti, inainte de a fi expediat, spre aprobare, Consiliului Federatiei. Moratoriul la CFE, i
Duma de Stat a votat, ieri, Legea cu privire la suspendarea participarii Rusiei la (CFE), documentul obtinand sprijinul tuturor celor 418 de parlamentari prezenti, inainte de a fi expediat, spre aprobare, Consiliului Federatiei. Moratoriul la CFE, impus de Moscova inca din iulie anul acesta, prin decret prezidential, in urma disensiunilor cu Washingtonul pe marginea extinderii scutului antiracheta in Europa, urmeaza sa intre in vigoare in noaptea de 12 spre 13 decembrie, la expirarea preavizului de 150 de zile transmis Olandei, tara depozitara a Tratatului semnat, in 1990, la Paris si amendat, noua ani mai apoi, la Istanbul.
Printre motivele invocate de partea rusa in sprijinul deciziei sale figureaza extinderea NATO la frontierele Rusiei si instalarea unor baze americane in Bulgaria si Romania, precum si faptul ca statele membre NATO nu au ratificat versiunea revizuita a CFE, conditionand aceasta de retragerele trupelor si munitiilor rusesti stationate in Georgia si Republica Moldova. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.