Fara foarte mult tam-tam, presedintele FRF a adoptat o “lege” care, teoretic, aduce dupa ea mai multa liniste in fotbal, dar care, practic, il scapa de contestatari pe Ionut Lupescu, nimeni altul decat omul care se ocupa de delegarea arb
Fara foarte mult tam-tam, presedintele FRF a adoptat o “lege” care, teoretic, aduce dupa ea mai multa liniste in fotbal, dar care, practic, il scapa de contestatari pe Ionut Lupescu, nimeni altul decat omul care se ocupa de delegarea arbitrilor. Nici un oficial al unui club nu va mai putea sa puna in discutie arbitrajul sau pe cei care se ocupa de aceasta activitate fara a risca o amenda usturatoare. Comitetul de Urgenta al FRF a decis ca antrenorii sau alti membri ai colectivelor tehnice care fac declaratii la adresa arbitrilor vor primi amenzi intre 1.000 si 20.000 de lei, in functie de liga in care activeaza. Astfel, a fost completat articolul 52 din Regulamentul Disciplinar cu alineatul 4. Trebuie mentionat ca din Comitetul de Urgenta fac parte trei persoane: Mircea Sandu, Patritiu Abrudan si Dumitru Dragomir. Pentru a nu avea surprize, se stie ca presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal nu este in relatii bune cu Lupescu, Nasul a decis sa faca o sedinta... telefonica, doar cu Abrudan, articolul trecand fara probleme, Mitica de la Liga fiind omis.

Conform articolului 36 din Statulul FRF, Comitetul de Urgenta de la Casa Fotbalului adopta decizii cu majoritatea absoluta a membrilor sai (jumatate plus unul) si se intruneste, in sedinte convocate de presedinte, ori de cate ori este necesar. Chiar si asa a existat o mica neintelegere, probabil din cauza conexiunii telefonice, in comunicatul oficial vorbindu-se de “fapta savarsita de antrenori sau alti membri ai colectivului tehnic”, in timp ce Patritiu Abrudan s-a referit la toti oficialii gruparilor de fotbal. „Articolul se refera la toate persoanele oficiale dintr-un club. A fost o discutie pentru ca toata lumea isi da cu parerea despre arbitraj si cand are dreptate si cand nu are”, a spus Abrudan.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.