„Comoara din Sierra Madre“ este cel mai cunoscut film al lui John Houston, mare regizor american, celebru mai ales pentru westernurile sale. Scenariul se bazeaza pe cartea cu acelasi titlu a autorului B. Traven, de care Houston era absol
„Comoara din Sierra Madre“ este cel mai cunoscut film al lui John Houston, mare regizor american, celebru mai ales pentru westernurile sale. Scenariul se bazeaza pe cartea cu acelasi titlu a autorului B. Traven, de care Houston era absolut fascinat. Regizorul l-a avut in vedere si pe Ronald Reagan pentru un rol secundar.

In 1920, Mexicul este la cheremul bandelor de asa-zisi revolutionari, vanati temeinic de trupele federale, iar tot felul de aventurieri fara capatai se vantura de colo-colo, pusi pe capatuiala. Doi americani, pe numele lor Dobbs (Humphrey Bogart) si Curtin (Tim Holt), vin in Mexic, convinsi ca se vor imbogati gasind aur in trecatoarea Sierra Madre. In Mexic, ei se intovarasesc cu un al treilea aventurier, Howard (Walter Houston), care, mai batran si mai intelept, prezice doar necazuri pentru expeditia lor. Drumul lor va fi, evident, presarat cu nenumarate peripetii, de la atacuri ale banditilor pana la sarje ale trupelor federale. Ajunsi in desert, gasesc pana la urma comoara mult-visata. De fapt, o gaseste batranul Howard, caci el se dov edeste a fi cel mai capabil dintre cei trei. Ei bine, odata mina sapata si aurul extras, intre ei vor incepe certurile pentru imparteala comorii. Cuprins de o lacomie feroce, Dobbs il impusca pe Curtin, intr-un moment in care Howard lipseste. Va fi la randul sau ucis de o banda de hoti, care, din nestiinta, risipesc aurul pe care il avea asupra sa. Curtin, care va fi gasit de catre Howard si, ingrijit de acesta, va supravietui ranii pentru a se intoarce in America in finalul filmului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.