Pana la urma, ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a iesit cel mai bine din intamplarea lui Romica Mailat. O numim intamplare imprumutand intelesul pe care l-a capatat evenimentul din a€™89, dupa ce, cu vremea, s-a scurs de continut si n
Pana la urma, ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a iesit cel mai bine din intamplarea lui Romica Mailat. O numim intamplare imprumutand intelesul pe care l-a capatat evenimentul din a€™89, dupa ce, cu vremea, s-a scurs de continut si n-a mai fost Revolutie. Deci, care crima? Cand, de fapt, asa cum isi intitula o televiziune emisiunea dedicata corciturii Mailat, Giovanna a facut infarct pe cand o cotrobaia Romica. In acest context politic intunecat, o raza de lumina: numitul Costica Argint, presedintele romilor din Italia, l-a iertat pe Cioroianu. Ministrul a dobandit iertarea romilor si a corciturilor din Italia, in virtutea adevarului pentru care romii si-ar da viata. "Numai cine nu munceste nu greseste", argumenta ingaduitor Argint. "Tiganii au puterea sa ierte acest lucru, dle ministru", a plusat presedintele romilor, vorbe la care primul diplomat al tarii ar fi izbucnit in hohote. Despre Costica Argint, Realitatea TV informeaza, intre altele, ca este un urmarit general de Interpol, care a scapat primind azil politic de la Berlusconi. Va reamintim, iertarea romilor survine dupa ce ministrul prevazuse un desert pentru romi in general, si pentru romii nostri in special. Era o aiureala pe care a debitat-o diplomatul, preluand-o din recuzita profesorului de istorie Cioroianu. Ministrul declarase ca a scos tampenia fiind inspirat de o vizita recenta in Egipt. Din inaltul unei piramide, furat de poezia locurilor, i-a trecut prin minte motivul desertului. In treacat fie zis, dezbatuta dintr-o perspectiva sanatoasa, ideea nu era chiar rea, dar a fost expusa inadecvat. Sa bagi banii in desertul egiptean, aha, ha, parfum, e o investitie pe masura lui Gigi. Ce-a fost Pipera inainte de descalecarea Becalilor? Desert. 6-7 dolari metrul patrat. Imaginati-va ca iei metrul patrat de nisip cu doua, trei camile bonus si-l revinzi, de pilda, lui Constanda sau altui intreprinzator cu acut simt imobiliar. Prezentata astfel, propunerea cioroiana i-ar fi cucerit, si nu jignit, pe romi. In plus, starnea invidii si-n UE. Ca intotdeauna insa, viata a vrut altfel. Neinspirat, ministrul a ratat gandul bun. Dar, e drept, a castigat definitiv binecuvantarea lui Argint.

Ca sa nu banuim cumva ridicolul imprejurarilor, MAE a facut-o si mai lata, precizand ca intalnirea Cioroianu-Argint n-a avut un caracter privat. Ministrul Cioroianu nu pierde nici o imprejurare prin care poate sa-si confirme credinta ca diplomatia este o meserie ce se poate invata si la locul de munca.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.