"Obiectivul a fost sa avem modulele soft gata inainte de inceperea platilor, iar acestea sunt functionale, si sa dam asigurari ca nu vom incepe platile inainte de finalizarea activitatii de control in teren. Este o decizie a Comisiei si nu vreau sa a
"Obiectivul a fost sa avem modulele soft gata inainte de inceperea platilor, iar acestea sunt functionale, si sa dam asigurari ca nu vom incepe platile inainte de finalizarea activitatii de control in teren. Este o decizie a Comisiei si nu vreau sa anticipez, sunt optimist dar si realist, dar cred ca - asa cum stau lucrurile acum - nu ar trebui sa fie activata clauza", a afirmat Ciolos, ieri, la deschiderea IndAgra, Targul national de agricultura. Termenul limita de rezolvare a problemelor APIA a fost stabilit de CE la 9 noimbrie. In cazul in care Romania nu rezolva problemele pana la aceasta data, CE poate decide activarea clauzei de salvgardare, ceea ce inseamna reducerea cu 25%, adica 110 milioane de euro a subventiilor comunitare pentru 2007. Ministrul Agriculturii a vizitat mai multe pavilioane la IndAgra, inclusiv pe cel la Marii Britanii, gazda fiind chiar ambasadorul. Ciolos s-a aratat interesat de zootehnie in special. Toti expozantii au ridicat o problema comuna: subventiile. Cei mai hotarati s-au aratat crescatorii de ovine, carora, pe parcursul anului, li s-a redus subventia stabilita. La IndAgra a venit si vacuta Europa, nascuta in prima zi a targului editia anului 2005, acum fiind chiar gestanta. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.