Compania Nationala de Cai Ferate (CFR) isi va tripla capitalul, prin includerea valorii unor terenuri estimate la 100 de milioane euro, informeaza agentia de presa Mediafax. Acest lucru are loc ca urmare a majorarii de capital cu 335 de milioane lei,
Compania Nationala de Cai Ferate (CFR) isi va tripla capitalul, prin includerea valorii unor terenuri estimate la 100 de milioane euro, informeaza agentia de presa Mediafax. Acest lucru are loc ca urmare a majorarii de capital cu 335 de milioane lei, de la 144 de milioane lei la 479 de milioane lei, prin includerea valorii unor terenuri in suprafata de 39 de hectare din patrimoniu Sucursalei Regionale Bucuresti. Aproape 80% din suma, respectiv 266 de milioane lei (circa 80 de milioane euro), provine din evaluarea unui teren de aproape opt hectare situat in Bucuresti, zona Lujerului, care apartine statiei Bucuresti-Cotroceni. De asemenea, doua terenuri cu suprafata totala de 1,7 hectare, din strada Orhideelor, detinute de Gara de Nord, au fost evaluate la aproape 43 de milioane lei (aproximativ 13 milioane de euro). Printre terenurile a caror valoare a fost inclusa in capitalul social figureaza mai multe suprafete aflate in administrarea statiilor Ploiesti Sud si Ploiesti Crang. Compania Nationala de Cai Ferate CFR Bucuresti se afla pe lista celor 34 de societati pentru care Guvernul a decis la finele anului trecut stergerea unor datorii bugetare istorice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.