In contestatia adresata CC si semnata de Vadim Tudor si de deputatul Lucian Bolcas, PRM sustine ca decretul presedintelui incalca prevederile articolul 90 din Constitutie, care obliga la consultarea Parlamentului cu privire la referendumul ce urmeaza
In contestatia adresata CC si semnata de Vadim Tudor si de deputatul Lucian Bolcas, PRM sustine ca decretul presedintelui incalca prevederile articolul 90 din Constitutie, care obliga la consultarea Parlamentului cu privire la referendumul ce urmeaza a fi initiat, Parlamentul fiind consultat cu privire la un obiect al referendumului care in Decret a fost modificat. "In acelasi timp, au fost incalcate prevederile din Legea 3/2000 privind organizarea referendumului, intrucat, in dorinta de a-l organiza concomitent cu alegerile europarlamentare, nu s-a stabilit o data, cum prevede legea, ci un termen, situatie in care toate procedurile scrutinului pot sa fie desincronizate", preciza PRM, in 24 octombrie. Bolcas a declarat ieri ca respingerea de catre Curtea Constitutionala a sesizarii PRM privind decretul de convocare a referendumului referitor la votul uninominal "valideaza rasul cinic al lui Traian Basescu" atunci cand a anuntat organizarea acestui referendum.
"Nu pot sa comentez o decizie a Curtii Constitutionale care nu este motivata. Pot sa spun doar ca solutia de respingere valideaza rasul cinic al presedintelui Traian Basescu atunci cind a anuntat smecheria privind fixarea termenului referendumului odata cu alegerile europarlamentare, la orice data s-ar fi desfasurat acestea", a precizat Lucian Bolcas. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.