BOX - Agitatie mare la Otopeni
Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, a revenit ieri in Romania pentru o vacanta de trei saptamani. In cinstea sa, in comuna Pechea s-a pregatit o mare petrecere. Â
BOX - Agitatie mare la Otopeni
Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, a revenit ieri in Romania pentru o vacanta de trei saptamani. In cinstea sa, in comuna Pechea s-a pregatit o mare petrecere.  
Lucian a intrat in salonul oficial al Aeroportului Henri Coanda cu zambetul pe buze, tinand deaspura capului centura ce campion al lumii. "Ma asteptam sa castig, pentru asta am muncit. Imi doresc sa raman cu picioarele pe pamant, asa cum am fost mereu. As vrea sa pastrez centura pana la sfarsitul carierei, si chiar sa castig si altele" au fost primele cuvinte ale campionului mondial de box profesionist, versiunea IBF, care nu s-a dezlipit nici un moment de parintii sai, Maricica si Stefan. Printre cei veniti sa-l intampine s-a aflat si antrenorul Felix Paun, cel care i-a indrumat primii pasi in box, in urma cu 13 ani. In timp ce se mai afla inca la aeroport, Lucian a fost felicitat telefonic de consilierul prezidential Mariana Bitang. Cum se pare ca presedintele Traian Basescu intentioneaza sa-l decoreze pentru performanta sa, sportivul a pregatit pentru seful statului o pereche de manusi, dar nu pe cele cu care l-a batut pe Berrio, pentru ca acestea au ramas la federatia canadiana.   SARBATOARE. De la intalnire au lipsit surorile lui Lucian, care au ramas acasa sa pregateasca o mare petrecere, cum nu s-a mai vazut la Pechea. "Nu stiu daca va veni tot satul, dar vor fi acolo rudele si toti prietenii lui Lucian. Inclusiv Mihai Leu m-a anuntat ca va veni. I-am pregatit pastrama de miel, sarmalute, friptura de porc si un vin rosu, tot ceea ce stim ca-i place", a spus Stefan Bute. vlad.ionescu@jurnalul.ro   PROMISIUNI "Stiam dinaintea meciului cu Berrio ca romanii se vor scula in zori ca sa ma vada, stiam ca familia va avea mari emotii. Le multumesc tuturor iubitorilor boxului din tara pentru ca au fost alaturi de mine si le promit voi munci si mai mult de acum incolo si ca nu ii voi dezamagi" Lucian Bute   Adversar Bute isi va apara titlul la 29 februarie, impotriva unui boxer inca nedesemnat. Se pare ca exista deja mai multi pretendenti la acest meci, unul dintre acestia fiind mexicanul Librado Andrade, aflat intre primii zece in versiunea IBF. In ceea ce priveste o confruntare cu galezul Joe Calzaghe, care a reunit, saptamana trecuta, celelalte trei versiuni, ramanand neinvins in cariera, este posibil ca aceasta sa nu mai aiba loc, britanicul intentionand sa treaca la o categorie superioara.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.