Bibliotecii Nationale din Peru i-au fost inapoiate 3778 volume de carte. Acestea au fost luate, in calitate de trofeu, acum 126 ani de catre soldati chilieni, informeaza lenta.ru. VALORI. Conform sursei citate, cartile se afla intr-o stare bu
Bibliotecii Nationale din Peru i-au fost inapoiate 3778 volume de carte. Acestea au fost luate, in calitate de trofeu, acum 126 ani de catre soldati chilieni, informeaza lenta.ru. VALORI. Conform sursei citate, cartile se afla intr-o stare buna si au fost aduse in Peru de catre serviciul de curieri DHL. In timpul razboiului din Pacific, intre 1879 si 1883, care mai este cunoscut si sub denumirea de Razboiul Salpetrului de Chile, cartile au fost luate de cate soldatii chilieni drept trofeu. Multe dintre ele dateaza din secolele XVI-XIX si sunt scrise in limba greaca, latina, franceza si spaniola. Unele contin harti de mare valoare din perioada coloniala. Autoritatile din Chile considera ca inapoierea cartilor va imbunatati relatia dintre cele doua tari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.