Sistemele frontale, care vor mai aduce precipitatii si in tara noastra, sunt de provenienta nord-atlantica. Vor antrena si un aer mai rece, o parte din acesta urmand sa patrunda in bazinul central al Marii Mediterane si apoi catre Peninsula Balcanica
Sistemele frontale, care vor mai aduce precipitatii si in tara noastra, sunt de provenienta nord-atlantica. Vor antrena si un aer mai rece, o parte din acesta urmand sa patrunda in bazinul central al Marii Mediterane si apoi catre Peninsula Balcanica. In aceste conditii, spre sfarsitul acestei saptamani, in Marea Adriatica se va dezvolta o formatiune ciclonica ce va spori aportul de umezeala care urmeaza sa se transpuna in precipitatii, care vor deveni insemnate cantitativ in zona Romaniei, indeosebi in partea sa de sud-vest, la deal si la munte. Vor fi ploi care se vor tranforma in lapovita si in ninsoare, iar la munte vor fi doar ninsori, viscolite in continuare. (meteorolog Romica Jurca)   BUCURESTI Azi (joi): Cerul va fi mai mult noros si in cursul zilei vor fi conditii de ploaie. Maine (vineri): Cerul va fi temporar noros ziua, cu innorari noaptea, cand vor fi conditii de ploaie. Maxima: 10°C, iar minima: 1°C. Poimaine (sambata): Cerul va fi mai mult noros si temporar vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie. Maxima: 6°C, iar minima: -3°C.   La munte Azi (joi): Cerul va fi mai mult noros si va ninge viscolit. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul precedent. Dimineata, pe vai si in depresiuni, se va produce ceata. Maine (vineri): Cerul va fi mai mult noros si pe arii extinse vor cadea precipitatii sub forma de ploaie si lapovita, iar la altitudini mai mari de 1.700 m vor predomina ninsorile. Poimaine (sambata): Vremea se va raci. Cerul va fi mai mult noros si pe arii extinse va ninge viscolit.   Azi in tara Bacau 7°C Baia Mare 5°C Brasov 3°C Buzau 8°C Cluj-Napoca 4°C Constanta 10°C Craiova 9°C Deva 8°C Galati 7°C Iasi 8°C M. Ciuc 2°C Oradea 9°C Pitesti 8°C Sibiu 6°C Suceava 6°C Targu-Mures 5°C Timisoara 9°C   Drumetii - Baita-Saua Vartop-Arieseni   Durata: 4 h Lungime: 11 km   Traseul incepe din dreptul cabanei Padis, traverseaza drumul ce duce spre IC Ponor si continua prin padurea deasa pana la o sa, situata pe creasta principala. Suntem la altitudinea de 1.530 m, unde putem ajunge intr-o ora si jumatate, dar in realitate timpul petrecut pe traseu va fi mult mai lung, datorita seductiilor vinetii, numite afine. De aici, un urcus domol ne scoate pe Varful Magura Vanata (1.641 m), de unde vom avea o priveliste ampla asupra Vaii Somesului Cald. Din sa ne indreptam spre S-SE, ocolind al doilea varf al Magurii Vanete, si incepem coborarea pe piciorul sudic al acestuia. Dupa o coborare lunga ajungem la un drum forestier, care ne duce la cabana.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.