Un barbat din Moreni, judetul Dambovita, sustine ca a fost batut de politisti si abandonat intr-o padure din apropierea municipiului. Ion Onicioiu a declarat ca a stat internat sapte zile in spital, in urma corectiei aplicate de oamenii legii, pen
Un barbat din Moreni, judetul Dambovita, sustine ca a fost batut de politisti si abandonat intr-o padure din apropierea municipiului. Ion Onicioiu a declarat ca a stat internat sapte zile in spital, in urma corectiei aplicate de oamenii legii, pentru ca a refuzat sa arunce o sticla cu bere pe care o avea la el.
Agresorii barbatului sunt, potrivit Mediafax, agentul de politie Radu Rusen si politistul comunitar Daniel Purcel. Barbatul din orasul dambovitean Moreni a depus ieri plangeri penale la Politia Judeteana Dambovita si la Politia Comunitara Moreni, impotriva unui politist de la ordine publica si a altuia de la Politia Comunitara, afirmand ca acestia l-au batut cu bestialitate si l-au abandonat intr-o padure. Barbatul, Ion Oncioiu, a povestit anchetatorilor ca incidentului s-a produs in urma cu aproximativ doua saptamani, fiind internat in spital timp de o saptamana dupa bataia crunta primita.
Motivul agresiunii
Barbatul sustine ca ar fi fost lovit cu pumnii de doi politisti pentru ca ar fi refuzat sa arunce o sticla cu bere. "In timp ce ma intorceam cu sotia si cu doi prieteni de la un restaurant am fost opriti de o patrula mixta formata dintr-un politist de la ordine publica si un politist comunitar. Cei doi ne-au cerut sa aruncam sticlele cu bere. Ceilalti trei s-au conformat, iar eu am refuzat, dupa care am fost luat imediat la bataie. I-am identificat pe cei doi. Sunt agentul de politie Radu Rusen de la Politia oraseneasca din Moreni si politistul comunitar Daniel Purcel de la Politia Comunitara din oras", a precizat Onicoiu. Acesta a facut plangeri penale impotriva celor doi politisti, la Politia Judeteana Dambovita, respectiv Politia Comunitara Moreni.
Abandonat in padure
Martorii care au asistat la incident au confirmat faptul ca barbatul a fost incatusat imediat si ridicat de catre cei doi politisti. Dupa ce a fost lovit, barbatul ar fi fost abandonat, in stare de inconstienta, intr-o padure de langa orasul Moreni. "La lasarea serii, eu impreuna cu un prieten de-al sotului meu ne-am luat lanternele si am plecat in cautarea lui. L-am gasit in padure in stare de inconstienta, moment in care ne-am speriat si am apelat Serviciul de ambulanta din Moreni. A venit imediat salvarea, l-a luat si l-a dus urgent la spital", a spus Mirabela Oncioiu, sotia victimei. Conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Dambovita si a Politiei Comunitare din Moreni sustin ca din momentul in care victima a depus plangeri au fost declansate anchete interne. "Nu stiu in acest moment daca este adevarat sau nu in cazul acestui subaltern, vom face urgent cercetari si daca este vinovat pot sa va spun ca il vom da afara cu siguranta, cu respectarea legislatiei muncii in asfel de cazuri", a sustinut seful Politiei comunitare Moreni, Florin Ionescu, citat de Mediafax. De asemenea, purtatorul de cuvant al IJP Dambovita, a informat ca inspectorul sef al Inspectoratului Judetean de Politie Dambovita a trimis Corpul de control la Moreni pentru a verifica implicarea politistului de la serviciul de ordine publica al Politiei orasului Moreni in acest incident. "Daca se confirma, vom declina competenta in efectuarea anchetei catre Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita, iar noi vom lua masurile disciplinare care se impun", a spus purtatorul de cuvant al IPJ Dambovita. Daca vor fi gasiti vinovati, cei doi politisti risca masuri drastice, care pot ajunge pana la desfacerea contractelor de munca.
Alte cazuri
La sfarsitul anului 2005, un politist sibian a fost acuzat de un tanar de 19 ani ca l-a batut fara nici un motiv, in timp ce se afla intr-un club. Victima, Nicolae Ursu, a declarat atunci ca era cu mai multi prieteni intr-un local din Sibiu si a fost luat la bataie din senin. I.F., agent sef adjunct in cadrul IPJ Sibiu, a negat acuzatiile spunand ca incidentul a fost provocat de Ursu, care i-ar fi facut avansuri logodnicei sale. Un alt caz, mult mai grav de aceasta data, a avut loc in urma cu doi ani, la Constanta, unde un barbat a intrat in coma si ulterior a decedat, dupa ce a fost batut cu bestialitate de patru politisti. Oamenii legii l-au luat la bataie pe barbat crezand ca acesta incerca sa intre prin efractie in unele case. Momentul interventiei efectivelor de politie pentru legitimarea si imobilizarea barbatului a fost filmat de un cameraman al unui post national de televiziune, care se afla intamplator in zona. In urma tragicului brutalului incident, cei patru politisti constanteni au fost dati afara din Politie si acuzati de purtare abuziva. In urma cu doua luni, un agent al sectiei de Politie nr. 22 din Capitala a fost acuzat de doi barbati, veniti la sectie pentru a da declaratii referitoare la un scandal, ca i-ar fi batut fara nici un motiv. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.