Compania de telecomunicatii prin cablu RCS&RDS a decis sa renunte la listarea certificatelor globale de depozit pe Bursa de Valori din Londra ca urmare a conditiilor existente pe piata, a anuntat ieri operatorul roman, citat de Mediafax.
Pan
Compania de telecomunicatii prin cablu RCS&RDS a decis sa renunte la listarea certificatelor globale de depozit pe Bursa de Valori din Londra ca urmare a conditiilor existente pe piata, a anuntat ieri operatorul roman, citat de Mediafax.
Pana la inchiderea editiei, oficialii companiei nu au putut sa ofere mai multe informatii privind cauzele acestei decizii.
Conform anunturilor anterioare, oferta de certificate globale de depozit a operatorului roman, reprezentand actiuni preferentiale fara drept de vot, urma sa cuprinda peste 74 de milioane de titluri, precum si o optiune de suprasubscriere de pana la 4,9 milioane de titluri.
Veniturile anticipate din operatiune erau cuprinse intre 390 milioane si 540 milioane dolari, la un pret de listare situat intre 5,25 dolari si 7,25 dolari pe unitate. In cazul exercitarii optiunii de suprasubscriere, valoarea emisiunii ar fi urcat in intervalul 416 milioane de dolari - 575 milioane de dolari.
Coordonatorii globali ai ofertei au fost numiti Morgan Stanley&Co. International si UBS Limited. Cetificatele de depozit urmau sa fie tranzactionate la Bursa de la Londra sub simbolul "RCSR".
Tranzactiile conditionate cu certificate de depozit erau estimate sa inceapa in jurul datei de 6 noiembrie, la 8:00, ora Londrei.
RCS&RDS a anuntat la inceputul lunii octombrie ca intentioneaza sa obtina 500 milioane dolari din listarea unui pachet reprezentand circa 15% din capital la Bursa de Valori de la Londra.
Fondurile obtinute urmau sa fie utilizate pentru finantarea procesului de expansiune a companiei pe alte piete,precum si pentru dezvoltarea serviciilor de televiziune prin cablu si prin satelit, de Internet in banda larga, telefonie fixa si telefonie mobila in regim 3G.
Principalul actionar al operatorului este Cable Communications Systems - 95,869%, care controleaza 397.407.820 titluri, din care 376.304.620 actiuni sunt cu drept de vot.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.