Conform anunturilor anterioare, oferta de certificate globale de depozit (global depositary receipts - GDR) a operatorului roman, reprezentand actiuni preferentiale fara drept de vot, urma sa cuprinda peste 74 de milioane de titluri, precum si o opti
Conform anunturilor anterioare, oferta de certificate globale de depozit (global depositary receipts - GDR) a operatorului roman, reprezentand actiuni preferentiale fara drept de vot, urma sa cuprinda peste 74 de milioane de titluri, precum si o optiune de suprasubscriere de pana la 4,9 milioane de titluri. Veniturile anticipate din operatiune erau cuprinse intre 390 milioane si 540 milioane dolari, la un pret de listare situat intre 5,25 dolari si 7,25 dolari pe unitate. In cazul exercitarii optiunii de suprasubscriere, valoarea emisiunii ar fi urcat in intervalul 416 milioane de dolari - 575 milioane de dolari. Fondurile astfel obtinute urmau sa fie utilizate pentru finantarea procesului de expansiune a companiei pe alte piete central si est-europene, precum si pentru dezvoltarea serviciilor de televiziune prin cablu si prin satelit, de Internet in banda larga, telefonie fixa si telefonie mobila in regim 3G (generatia a treia de telecomunicatii). Listarea RCS&RDS ar fi fost a doua operatiune de acest tip derulata de o companie din Romania pe Bursa din Londra, dupa ce in octombrie 2006 grupul farmaceutic A&D Pharma a inceput tranzactionarea actiunilor sale pe aceeasi platforma.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.