Circuitul de Fomula 3 organizat in luna mai 2007 in jurul Palatului Parlamentului a adus la bugetul Primariei Capitalei 250.000 de euro, 3% din contractele de sponsorizare si 2% din vanzarea biletelor, insa a sacrificat tot spatiul verde din zona. In
Circuitul de Fomula 3 organizat in luna mai 2007 in jurul Palatului Parlamentului a adus la bugetul Primariei Capitalei 250.000 de euro, 3% din contractele de sponsorizare si 2% din vanzarea biletelor, insa a sacrificat tot spatiul verde din zona. In locul copacilor macelariti cu drujba au ramas doar gropile.


Perioada 18-20 mai 2007 anunta pentru Capitala zile incendiare. Mare, spectacol, mare! Un circuit de curse cum nu a mai vazut Parisul, pardon, Bucurestiul, organizat in stil nemtesc  in jurul Palatului Parlamentului. Si cum munca in ritm german nu prea face bine romanului, organizatorii nemti si-au adus oameni de-ai lor care sa lucreze la amplasarea tribunelor si la constructia circuitului.


EDILI FÅRÅ CUVÅNT. 70.000 de locuri din tribune, o pista facuta ca la carte, locuri special create pentru VIP-uri,  cai-putere, piloti de piloti. Cam astea pareau sa fie pe atunci bilele albe ale evenimentului. Insa, furati de valul curselor si  pentru buna desfasurare a "ostilitatilor",  autoritatile din cadrul Primariei Capitalei au dat acceptul  "sa se scoata" copacii din jurul Casei Poporului. Cu promisiunea ferma ca, odata terminat evenimentul, acestia vor fi replantati.  In realitate, lucrurile nu au stat deloc asa. Copacii au fost taiati cu drujba si nici pana astazi spatiul verde nu mai exista.


"A fost intr-adevar taiata vegetatia spontana, copacii au fost scosi si dusi la pepiniera din Tei Toboc, pentru ca in toamna sa fie replanti. Masura a fost luata pentru protectia  si securitatea atat a participantilor, cat si a spectatorilor. Garantam ca dupa terminarea competitiei acestia vor fi replantati." Asa declara inainte de inceperea competitiei Radu Ancuta, seful Directiei de Integrare din Primaria Capitalei. Intrebat dupa sase luni, de la maretele curse despre situatia copacilor lipsa, acelasi Radu Ancuta ne-a declarat ca arborii vor fi plantati in jurul datei de 22 noiembrie, pentru ca atunci ar fi perioada propice plantarii, si nicidecum in acelasi loc. "Arborii nu vor mai fi plantati la Palatul Parlamentului, pentru ca ar trebui sa-i scoatem din nou la anul, cand va fi organizata din nou Formula 3. Plantarea celor 60 de pomi se va face in alte spatii, pe care inca nu vi le pot spune", a spus Ancuta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.